Gullmarsstrand, Fiskebäckskil – en bohusländsk hotellpärla

När jag först började leta efter ett ställe att bo några nätter på i Bohuslän denna sommaren – ett koncept som förr oss blev en hit förra året och som vi ville göra om – hade jag inte hört talas om varken Gullmarsstrand eller knappt Fiskebäckskil – men där hamnade vi, och kunde inte bli mer förtjusta varken i hotell eller samhälle. Fiskebäckskil var en gulligare by än jag kunde föreställa mig, och hotellet Gullmarsstrand hade alla rätt för en get-away på ett par dagar.

Gullmarsstrand, Fiskebäckskil

Att skapa ett större hotell i ett litet oerhört charmigt bohuslänskt samhälle känns lite som en utmaning – för hur ska något större kunna smälta in och inte ta över? – men med Gullmarsstrand i Fiskebäckskil har man verkligen lyckats. Hotellet ligger inte bara vattennära utan med sina långa bryggor längs havskanten snarare på det, och närvaron till havet är något alldeles extra. Inramningen är grym, och känslan på hotellet superhärlig.

Samma ägare har haft hotellet under 35 år, och det har vuxit fram del för del under alla år. Bland det nyaste är delar av deras spa, och det är det som gör att jag skulle kunna tänka mig att åka till Gullmarsstrand även när det inte är sommar och varmt. Höstrusk med Bohusläns karga klippor utanför, men själv vara innanför glaspartier i en varm pool eller bastu? Ja tack! Det är förmodligen lika härligt som att vara där under högsommaren, vilket vi var.

Läget

Denna del av havet utanför bohusläns kust heter Gullmarsfjorden, och Gullmarsstrand ligger så nära vattnet man kan komma – på en långsträckt brygga med bästa utsikt över öar, kobbar och vikar. Det är en mysig promenad på cirka 10 minuter till Fiskebäckskils hamn där flera restauranger och annat ligger, men vi kom ändå att välja att återvända till Gullmarsstrand om kvällarna. Förutom havsläget har det nämligen det bästa läget för att se ljuvliga solnedgångar.

Just bredvid hotellet ligger en väldigt fin sandstrand, så vi var ytterst nöjda att vi prickade in semesterns varmaste dagar just i Fiskebäckskil. Dessutom låter mina krabbfiskare till barn hälsa att krabborna under bryggan i hörnet av stranden var sommarens flesta och största.

Läs mer om Fiskebäckskil i det här inlägget.

Spa – Sinnenas relax och Sinnenas havsbad

Vi som hade barn med var välkomna med barnen till bara några månader gamla Sinnenas Relax om förmiddagarna (då detta kan skilja sig åt mellan årstider så kolla upp det med hotellet – vissa tider på året är barn inte välkomna alls), och där fanns en stor bastu och en inomhuspool med 38 grader varmt vatten. Vi varvade varma bad med att gå ut och doppa oss i det trots årstiden galet kalla havsvattnet.

I Sinnenas havsbad, som är för vuxna enbart, finns två basturum med olika värme, och en utomhuspool som håller 38 grader. Utsikten är grym!

Notera att tillgången för familjer med barn varierar under året, att entré inte ingår i alla paket men går att boka till i mån av plats. 

Restaurang; frukost, lunch, middag och solnedgångsdrink

Vi åt på hotellet båda kvällarna – den första för att vi ville testa den meny som gällde i restaurangen och som lät riktigt bra, och den andra kvällen för att vi inte ville missa bästa solnedgången i Fiskebäckskil.

När vi åt från den riktiga menyn valde vi trerätters, och kvaliteten var verkligen bra. Smakerna var lika bra som menyn var ambitiös, och vi var verkligen supernöjda. Mitt tips är att välja fisken!

Den andra kvällen åt vi lite enklare, och då satt vi på andra sidan av restaurangen – på den uteservering där det vissa kvällar om sommaren är trubadur. Mysfaktor hög och hamburgaren levererade.

Och, nämnde jag solnedgången?

Rummen

Vi hade ett familjerum, som bestod av ett sovrum med stor dubbelsäng och TV, och en liten mindre del med en bäddsoffa där barnen sov. Vi hade också utgång till en uteplats vilket var väldigt mycket värt för oss med en 1,5-åring med myror i brallan – och konstant blöta badkläder. Vi hade gott om plats och sov väldigt bra, men på det stora hela är det alla gemensamhetsytor som är allra bäst på hotellet snarare än rummen.

Träningen och det aktiva Gullmarsstrand

Jag älskar när hotell tar till vara på sitt läge och erbjuder aktiviteter som inbjuder till rörelse i närområde och omgivningar. Läs mer om träning och aktiva dagar på Gullmarsstrand i det här inlägget. 

Gullmarsstrand sammantaget

Vi var i Smögen förra året vilket var superhärligt, men efter att ha varit i Fiskebäckskil och på Gullmarsstrand så har vi en klar favorit i detta lite mindre samhälle – som kändes betydligt lugnare och med det mysigare – och pärlan till hotell. Vi ville inte lämna stället, och njöt enormt av hotellet och allt det hade att erbjuda. Visst hade jag till viss del samarbete, men det har inget med min recension att göra – vi kommer att komma tillbaka till Gullmarsstrand!


Jag hade (en del) samarbete med Gullmarsstrand –  men tankar och åsikter är helt och fullt mina egna. Och familjens.

 1. Älskar ju också Gullmarsstrand även om jag bara njutit av bar och restaurang där då vi hyrde hus i Lysekil vid det tillfället. Men sååå bra! Vill väldigt gärna återvända och bo över natt/nätter. Det grämer mig lite att vi inte kom dit i sommar – det får ligga på nästa års lista (tillsammans med en hög andra önskemål – varför är tiden så knapp? 😂)
  Nåja nu är det dags att dra igång Stockholmsvardag. Fint det med. Happy Week!

  1. Bar och restaurang kommer man ju riktigt långt på – så himla fint både inne och ute. Och populärt – jag fick inte till någon bild inne utan massa ansikten så därav att det inte fick plats här. Men det var ju verkligen fint, och vilken utsikt med de stora glaspartierna!
   Någon gång blir det säkert av med övernattning också 🙂

   Här också Stockholmsvardag, och visst är det härligt det med på sitt sätt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!