Att snart åka till italienska rivieran

Vardagen har sitt grepp om mig, minst sagt, men snart ska jag på lite sensommarsemester. Kommer ni ihåg hur jag i början av sommaren skrev om tre resor jag är avundsjuk på just nu? En av dem var ”ladies on the riviera”, fyra sköna tjejer som var i drömmig inramning på italienska rivieran. Jag älskar verkligen Italien, men har inte varit där på ett tag. Få bilder och rapporter i mitt flöde har fått mig så längtig som sådana från Italien den senaste tiden.
Så, min lycka var stor när jag fick frågan om att göra exakt samma resa som de italienska rivieradamerna. (Oj förresten vad damerna inte alls har samma sköna klang som ”ladies”).
Erbjudandet om samarbete dök upp i slutet av sommaren, och jag försökte såklart pussla in italienvistelsen i kalendern. Och så kom det sig att träningsresan till Portugal (tyvärr) blev inställd då vår fina PT bytte jobb, och så fick jag med en kompis på rivieratåget (fast vi ska såklart flyga). Man kan med andra ord säga att väldigt mycket föll på plats, så nästa vecka blir det en vardagsexit för en långhelg i ljuvliga Italien – Civezza närmare bestämt. Vilken sensommarbonus!

Vi kör inte ren ladies-style, jag och min kompis, vilket vi gjorde senast vi reste ihop – så sent som Kapstaden för dryga halvåret sedan. Istället siktar på på en kvalitetsweekend med våra minsta stjärnor. Meja, som blir 2 i november, får slippa överdragsbyxor en stund igen, knata omkring i små charmiga, italienska gränder, äta favoriterna pasta och pizza och bada oändliga poolbad med sin lilla kompis som fyller 3 när vi är där. Vilken hit, va?! Det ska bli så mysigt!

Civezza är en liten by ungefär en timme från Nice på franska sidan, så det blir dit vi flyger för att komma allra närmast. Civezza lär bjuda på charmig italiensk känsla, några små restauranger och vackra vyer – och det är allt jag önskar mig som en sista tugga av den europeiska sommaren. Det, och häng med barnen och min kompis, aperol i solnedgången efter de somnat och långa samtal om det mesta.

Alla bilder i inlägget är från Toscana, där vi hyrt hus flera somrar. Den här gången blir boendet av samma typ då det är en lägenhet som finns att hyra här som vi huserar i – hur härlig ser den inte ut?


Resan är som nämnt ovan ett samarbetee med Vivicivezza, men tankar, åsikter och längt min egen.