Hotel Axel Guldsmeden – tips på hotell i Köpenhamn

Jag har genom åren haft tillfälle att besöka Köpenhamn regelbundet, och inte minst då jag i mitt förra arbete ofta var där i arbete. Dessutom har jag varit där på resa med Henke flera somrar, och med tjejkompisarna några gånger. Med andra ord har jag testat att bo på ganska många olika ställen, och vill komma med ett tips på hotell i Köpenhamn – för ett ställe jag älskat sedan jag första gången satte min fot där för mer än fem år sedan sticker ut i konkurrensen; Hotel Axel Guldsmeden. Nyligen bodde jag där igen, och trots att hotellet nu börjat få några år på nacken så känns det som nytt, och det ekologiska koncept de kändes ganska ensamma om i början har de nu tagit längre vilket gör att de fortfarande märker ut sig i konkurrensen. Några bra tips som de är vad jag vet ensamma om skrev jag om i inlägget om smarta lösningar på hotell.

Känsla och service

Känslan på hotellet är mysig, genomtänkt, ombonad och ändå modern. Det är naturliga materialval och den hållbara tråden löper genom allt. Servicen är toppen, även om det är lite intressant att skandinaviska knappt är gångbart i receptionen.

Rummen

Rummen är relativt små, men precis hur mysiga som helst. Sängarna är inte de bredaste, men så sköna. Hela rummet är verkligen rogivande.

Fokuset på det hållbara och ekologiska märks i varenda liten detalj.

Älskar att vattenflaskan är tom med uppmaning att fylla på ur kranen eftersom vattnet i Danmark är så bra, och att ginger beer är en självklarhet i minibarens utbud.

Frukosten

Frukosten på Hotel Guldsmeden Axel är utan tvekan bäst i klassen. Hotellet är småskaligt, och vid första anblick kan även frukosten tyckas vara det – och den kostar ändå närmare 200 kronor. Men när man tittar närmare upptäcker man att anledningen till att det är mer begränsat än en enorm, dignande buffé beror på att man vill minska matsvinnet, och istället för stora mänger mat fokuserat på enormt bra råvaror och egengjorda saker med mycket kärlek i. Det är egen musli, röror gjorda från grunden – gärna med raw ursprung, ingefärashots och hemgjort bröd av alla möjliga sorter. Smakerna är fantastiska, och känslan av kvalitet genomsyrar allt. Frukosten är helt enkelt underbar, och värd sitt dyra pris.

 

Andra faciliteter

Det finns också ett litet avslappninsrum med jaccuzi, och ett gym – med redskap i trä förstås.

Läger är toppen väldigt nära centralstationen och med det centrala Köpenhamn, och vill man inte promenera finns cyklar att hyra. Rum kostar från 1200 SEK/natt exklusive frukost och det är snyggt inne såväl som ute på terrassen. Jag bor gärna på Hotel Guldsmeden Axel, och tycker verkligen det är tips på ett bra hotell i Köpenhamn.

Har du någon annan favorit att tipsa om? Kommentera gärna!