Stora influencergalan och helgens hösthäng

Min helg inleddes på ett inte ett dugg typiskt sätt – för på fredagskvällen gick Stora influencergalan av stapeln, och det var dags att få höra vilka som korats till vinnare i de många olika kategorierna. Det finns så oerhört många grymma influensers i Sverige, och många av de allra största var på plats på Elite Marina Hotel i fredags för att delta i galan som Influencers of Sweden skapat för att genom Stora Influencerpriset uppmärksamma ett gäng hårt jobbande influencers. Coola Elsa Billgren tog pris som årets veteran, Elin Kero som årets kreatör (en tung kategori där duktiga resebloggaren Helena/Oh Darling också fanns bland de nominerade), Elin/Teknifik som årets varumärke, Ångestpodden som årets röst, Nordinary Influencers som årets innovatörer, Vandringsbloggens ”Kvinnliga Äventyrare” som årets samarbete och många fler fanns bland pristagarna. Ett så coolt gäng! Ebba von Sydow kom och delade ut ett hederspris (som landade på Trendenser) med sin minsta bebis på höften. Jag hörde vissa fundera kring ”varför”, men själv var det inte direkt vad jag tänkte. Det är precis så det kan vara – livet går inte alltid att få ihop, och ”lösa en barnvakt en stund” är inte alls ett litet problem. Men, barnet på höften gick inte ut över professionaliteten för fem öre. Såklart. Molly Sandén dök upp och sjöng ett par låtar och ja – det var en fin kväll av lite annorlunda slag.

Roligast var dock att mingla med branschkollegorna, och då i synnerhet resebloggarna jag numera är rätt nära bekant med, och så förstås mitt grymma sällskap för kvällen – Annika och Lina Skandevall. Jag och Annika har fått kontakt med Lina genom sociala medier, och hon är en grymt inspirerande person och härlig tjej. Hennes många resereportage har publicerats i väldigt många tidningar, och som den skarpa resejournalist hon är så åker hon världen runt ungefär hela tiden. Hon har även ett TV-program hemma i Östergötland, vilket jag och Annika varit med i. Ni hittar henne numera även online här.

Jag och Annika var nominerade som Årets business med Att resa-podden, vilket var en otrolig ära i sällskap av Isabella Löwengrip, Kenza, Krickelin och Therese Lindgren – och den sistnämnda tog inte förvånande hem priset. Vi känner oss som vinnare bara av att ha uppmärksammats i ett så fint sammanhang!

Några av de jag hängde med i fredags:

Sofia/Fantasiresor, Katarina/Äntligen Vilse, Ulrica/Från tekopp till bergstopp och utom bild Daniel/Dryden, Jeanette Selfin.
Och denna härliga tjej, Jennifer Sandström, som var nominerad som Årets medlem.

Annikas inlägg om galan är riktigt härligt och berättar mer om både personer och andra spaningar – läs det här.

På lördag morgon återgick sedan livet till det vanliga igen, och resten av helgen har fyllts med härligt häng med familjen, i det ungefär härligaste höstväder som finns. I lördags hade jag och Stella några riktiga kvalitetstimmar ihop med lunch, inköp av datorer (Stella har sparat länge och äntligen köpt sin första egna bärbara dator, och hon är SÅ pepp – gulle!) och lite annan shopping. Hon är verkligen så stor nu, och en galet härlig 9-åring. Lyllo mig som får vara med på den resan! Senare hade hon handbollsmatcher och vi drog med hela familjen, och njöt höst i pauserna. Det finns få ställen som är så härliga som Årstaviken när färgerna sprakar, och de små kolonilotterna vid Eriksdal visade tydligt hur hösten riktigt äger ut sommaren den här perioden. Avslutade kvällen gjorde vi hos några vänner, som bjöd på höstmat deluxe – fondue med asiatisk touch.

Nu är det söndag kväll, och idag har fokus legat på tomten. Studsmattan har plockats ned, utemöblerna klätts in i presenningar, plåtarna lagts på poolen och ja – nu är trädgården stängd för säsongen. Det känns lätt overkligt att det nu är 6 månader kvar tills utesäsongen hemma vaknar igen… men det känns samtidigt rätt mysigt.

Nu är det dags att släcka ner för idag – jag är en aning mör efter en intensiv (men galet rolig) innebandymatch som avslutade helgen, och vet att det blir en intensiv vecka (igen) såhär sista hela veckan inför en längre ledighet. Och en lite kortare till helgen också förresten, om vi nu hittar tågbiljetter till Åre vill säga. Inte konstigt kanske att det känns som att hösten springer iväg?