SAS nya destinationer 2018, och lite andra trendspaningar

Jag gillar verkligen SAS. De har haft lite tufft några år med strejkande piloter och annat, men jag tittar av någon anledning alltid en extra gång mot just SAS och deras avgångar, och har jag full frihet att välja föredrar jag ofta att åka med dem.

Häromdagen var jag på en dragning om deras nya destinationer och utökningar av befintliga, och det fungerar lite som en trendrapport i sig. Det här är mina spaningar relaterat SAS nya destinationer 2018.

Mallorca, Spanien- Palma (utökning)

Palma fortsätter att öka, och SAS ökar sina avgångar till Mallorcas härliga stad. Jag var där med mitt tjejgäng för bara några år sedan, och vi funderar på att åka tillbaka dit igen när det i vår är dags för tjejresa igen. På många sätt är vi sugna på något nytt ställe, men samtidigt så är Palma enkelt och otroligt härligt. Jag skulle gärna åka tillbaka!

Mysiga Palma!

Portugal –  Lissabon (utökning)

Portugal är verkligen på frammarsch, och har ökat år för år – och själv tycker jag att jag hör fler och fler prata om landet som har 85 mil kust med härliga stränder såväl som mycket surf, trevliga människor, god mat och fina städer. Läs om Lissabon hos Annika, och en inspirerande familj som är iväg på långresa med sina barn och surfar och lever ljuva livet i Portugal nästan hela vintern är Vagabondfamiljen.

Kroatien – Pula, Split, Dubrovnik (nytt/utökning)

Kroatien fortsätter att öka, och det finns flera destinationer att välja på – Pula, Split och Dubrovnik .Det var många år sedan jag var i Kroatien, och jag är verkligen sugen på att åka tillbaka. Kanske om jag ska ge mig in i söka-flygbiljetts-racet för tjejresan ändå (där jag av tidsbrist fått backa den här gången)… Då ligger Split nära till hands.

Bosnien och Hercegovina – Sarajevo (nytt)

Ny destination från Köpenhamn är Sarajevo, som föreslagits blii ett av Unescos världsarv, med motiveringen att den är ”en specifik symbol för universell multikultur”. Mat, nattliv och kultur är det som drar där. Spännande!

Libanon – Beirut (nytt)

En stad jag drömt om länge är Beirut. När jag pluggade en sommar på Gotland hängde jag mycket med en tjej från Libanon, som talade sig varm om Beirut. Det var tidigt 2000-tal, men sedan dess har mycket vatten flutit under broarna som man brukar säga – och ja, läget av många olika anledningar inte varit riktigt bra för att upptäcka Beirut. Numera är staden känd som en cool stad i mellanöstern med rykte om sig att vara livlig med bra nattliv, och den har fått flera utmärkelser som turiststad.

Övrigt

I Italien får Genoa i Liguren (som ni vid det här laget vet att jag älskar), Verona (nära Gardasjön) och Rom nya/fler avgångar, Malaga i Spanien blir ännu mer trafikerat till många svenskars stora lycka (inklusive från andra ställen än Stockholm), Saint Tropez och de andra ställena på rivieran blir mer lättåtkomliga när Toulon-Hyeres börjar trafikeras, Gazipasa i Turkiet hittar säkerligen sin publik och Birmingham i England lär tilltala fotbollsresenärer med flera.

Jag kommer säkerligen åka till någon av alla destinationer med det här gänget – här i Marbella.

Något annat som är spännande från SAS är förstås också deras nya flygplan – SAS A320 NEO är mer bränslesnålt, har en helt ny utformning i kabinen och snabbt wi-fi (från tidigt 2018). Ja tack!

Blir du extra sugen på någon av SAS nya destinationer?