Foto: D. Rydén

Zanzibardrömmar och poddgästen Flying Dryden

Jag drömmer om en resa till Zanzibar, och när jag skissar reseåret 2018 är ön den som jag ser som dem mest glimrande kronan på verket. Varannan jul utomlands är min devis, och det är med andra ord jul och nyår 2018 som jag hoppas en resa dit kommer att hända. Henke verkar hyfsat med på noterna, och kanske kan även barnen låta sig övertygas. När bokar man billigas biljetter? Jag siktar på en bokning rätt tidigt nästa år, faktiskt…

Anledningen till att jag drömmer om Zanzibar är för att jag under ett par veckor vill ha riktigt bra sol och bad – fantastiska stränder, stabilt väder, fin snorkling och turkost vatten. Utöver det vill jag ha möjlighet att se lite mer. Känna lite mer. Zanzibar är mer än bara strandliv, och jag skulle så gärna uppleva den omtalade ön utanför Afrikas östkust, till stränder, natur och kultur.

Läsning jag gillar om Zanzibar är alla matnyttiga och inspirerande inlägg hos Flying Dryden – ni hittar Drydens blogginlägg om Zanzibar här – och även 4000mil har skrivit många intressanta artiklar om Zanzibar. Det är bloggare och rapporteringar som dessa som gör resetidningar överflödiga… Så duktiga och inspirerande!

Apropå Dryden så gästar han i vårt senaste avsnitt av Att resa-podden – det där vi pratar ultimat reseår och en massa annat. Dryden berättar om sina topp tre bästa destinationer, och dit kvalade Zanzibar tydligen inte in… men konkurrensen var hård kan jag säga. Du lyssnar på podden här:

Vi har för första gången under våra två år stretchat lite på avsnittssläpp, men anledningarna är rätt rejäla. Annikas två senaste veckor har varit de mesta kontraster man kan tänka sig, med några av livets jobbigaste dagar nere i Karlskrona som sedan följdes av en veckas pressresa till den galet spännande destinationen Madagaskar.  Det är inte helt lätt att få ihop livet som resebloggare (och jobbare, fruar, vänner och trebarnsmammor med mera) med livets som resepoddare. Hehe. Men snart så – i nästa avsnitt pratar vi om resor och mat, och så tänker jag förstås fråga ut Annika om Madagaskar också!

Foton – mer Zanzibar från Flying Dryden:

Foto: D. Rydén
Foto: D. Rydén – som även fotat översta bilden.