Godmorgon Åre!

Och så vaknade vi till ett vitt vinterlandskap igen, med utsikt över en av de finaste sjöar jag vet – en som är omgiven av fjälltoppar. Godmorgon Åre!

Vi kom fram sent inatt, och även om resan var lång och upplevdes rätt jobbig så känns det som ett okej upplägg – för det var så ljuvligt att vakna denna morgon till just det här. Visserligen vaknade jag till väckarklockan medan resten av familjen fortfarande sov, för att ringa in på ett möte – helt ledigt är det inte riktigt än – men ändå. Så skönt med en hel dag på plats istället för i bil!

Vi åkte med andra ord efter en full arbets- och skoldag igår, och tanken var att barnen skulle sova stora delar av den och därför inte uppleva längden. Det var en bättre plan i teorin än i praktiken, för det tog väldigt lång tid innan alla sov och Meja somnade visserligen först men  grinade till med jämna mellanrum och gjorde det ännu svårare för Stella och Max att sova skönt. Fram kom vi strax efter 01 inatt, och rullade in i byn just som taxibilarna stod på kö och inväntade alla kroggäster.

Idag då – jo, lite jobb som sagt men också storhandling (även om vi köper oss fria från det mesta julmatsfixet då vi bokat julbord på Tott just på julafton), julklappskomplettering, pyntande hemma (måtte vi få tag i en plastgran….) och allmänt inboande. Henke hoppas säkert på lite skidor också, men då får han nog ge sig iväg själv…

Lite senare idag ansluter Henkes syster med familj, så vi blir ett stort och tajt gäng som firar jul. På juldagen blir vi ännu fler (om än inte boende här i vår lägenhet) då även svärföräldrarna anländer. Julhelg i Åre – så välkommen, jag är så pepp!

Följ mig!

Mer läsning...
Outer Neustadt Dresden Tyskland-2
Att sakna livet från den ljusa sidan