Julstämning i Åre

Varannat år jul utomlands, brukar jag tänka, och började gjorde redan för några dagar sedan en första sökning efter flygbiljetter till Zanzibar nästa år. “Du kanske ska vänta tills ni firat i Åre innan du avgör det”, påpekade Annika lite fint…

…och väldigt sant. 

Efter ett dygn i Åre är det ungefär så det känns. Det är underbart att vara redo för att möta julen i ett så vintrigt, juligt och härligt landskap!

Vi åkte inga skidor vår första dag, utan lät oss (dvs barnen) acklimatisera sig lite och fokuserade på att komma iordning.

Vårt val att köpa lägenhet mitt i byn och inte i någon av de ännu mer naturnära områdena runt om är ju inte för barnens skull egentligen – så vi var lite extra glada att de ändå kunde gå ut för dörren och hitta stora snöhögar att hoppa i, i timtal. Det känns också som att de nästan har lite större frihet här än hemma, och går själva (Stella och Max alltså) till torget och lekplatsen. Det räcker gott och väl för den spontana utevistelsen, känns det som ändå.

Det är en helt fantastiskt julstämning i Åre, kan konstateras (apropå inledningen av det här inlägget och tankarna på Åre vs. Zanzibar). Var och varannat träd är klätt i ljusslingor vilket sprider stämning i hela byn, och på torget finns en stor gran och små hus med glöggservering och annat. Och inte minst – tomtens hus! Meja var mäkta fascinerad av detta, och jag inte så lite imponerad av att hon gick dit, sa hej, och lät sig lyftas upp i knä.

 

Idag beger vi oss mot backen. Den som fick några åk igår var Henke, men nu är vi alla sugna. Och kanske gör Meja premiär också, vi hoppas på humör för det!

 

Följ mig!

Mer läsning...
fira jul i åre
Fira jul i Åre…