Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

TACK!

Wow, jag är verkligen blown away av alla hejarop jag fick igår, efter att ha berättat om mitt beslut att säga upp mig utan någon egentligt stark fallskärm. Eller, viss har jag ju förstås (förutom min CV och mitt driv) – jag lever i en relation, och vi är ett team. Å andra sidan finns det många som är beroende av mig och att jag jobbar, för visst passar två inkomster klart bäst i vårt liv. Det är hus och lån, barn och behov och en hel massa mer. Olika perioder i livet kräver olika nivåer av trygghet.
Men jag är inte så orolig. Jag känner mig lugn i att bra saker (uppdrag dvs) kommer att komma, och är också medveten om att jag behöver kunna vara okej med att det kan gå en period med paus från uppdrag. Min plan nu är att i första läget dels visa att jag är tillgänglig, dels att börja snacka runt med det närmaste/viktigaste nätverket. Personer jag jobbat med tidigare, andra egenföretagare i branschen som kan ge tips utifrån sina erfarenheter, företag och människor jag känner som kan sitta på kontakterna till möjliga alternativ framåt osv. Det är bara det där med tiden – jag jobbar på i heltid (utan full ork till det) och det finns ju ungefär inget som blir lugnare eller enklare av sig självt bara för att jag kommer att fasa ut om några månader. Men det löser sig.

Att jag fått så fina reaktioner, så många snälla ord och så stora doser pepp, är jag så galet glad och tacksam för. Instagramkommentarerna svämmade över och många kommenterade på mitt blogginlägg både här och på min Facebooksida, och jag har noga läst vartenda en och sugit i mig av allt. Ni är som en enda stor enorm ryggdunk, och kraften i det alltså. Underbart!
STORT TACK TILL VAR OCH EN AV ER!

Från det ena till det andra. Den här helgen har inletts på allra bästa sätt. Min fredagslunchträning var extra bra – på en mountainbike i skogen – och på kvällen hade vi fyra andra familjer hemma på after work. Barnen käkade enkelt men det de gillar bäst (en buffé av korv, chicken nuggets, pommes och pasta) och sedan plockade vi fram en massa asiatiskt till oss vuxna. Egentligen behöver det verkligen inte vara särskilt avancerat vid sådana här tillfällen och jag är en stark förespråkare för allt från köpepizza till tacos, men det finns också sådant som jag gillar mer och som är rätt lätt.

Vi gjorde denna asiatiska plockmat:

  • Salmalax med sesamsojadressing och ingefärscremefraiche; Rör ihop såsen, skiva laxen, servera. Recept här.
  • Dumplings med dressing; Köp färdiga paket med Beijing8-dumplings (finns på vår Ica Maxi, 40 kr för 10 st = bra pris), ånga i ångkorg. Jag steker helst på dem lite också, tycker mer om konsistensen då. Servera med sås – köp färdig från samma ställe, ha vanlig japansk soya eller gör en god dressing som t.ex denna med risvinäger mm.
  • Thailändsk biffsallad (recept). Här är det ett par såser och marinader att röra ihop men i övrigt bara hacka och servera. Henke grillade på flankstek och så hade vi på marinaden efteråt. Så gott!

Lika enkelt som supergott, min absoluta favoritmat tror jag. All mat med koriander är min favorit, tror jag bestämt.

Det var stimmigt värre (och helt underbart mysigt) och jag knäppte inte en enda bild… Men helgen är iallafall härligt påbörjad och nu tar vi vid med träningar och matcher och så, som vanligt.

Tack igen och ha en härlig helg!

Följ mig!

Fler berättelser
Reseinspo: USAs västkust, Grand Canyon och – Utah?!