Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Vad, vad och vad?

Senast igår kväll tänkte jag att jag var sugen på att göra en lista för att här i bloggen tänka efter lite på nuläget, men så orkade jag inte leta och sedan gick kvällen med en kropp tröttare än tröttast i soffhörnet. Avstängd i kropp och tankar, ungefär. Kanske var kroppens slut lite en reaktion på tre träningspass på två dagar – styrketräning, yoga och crossfitliknande gruppträning – YAYY; Så ovant men så mycket mersmak! Hur som. Idag dök så en lista upp i mina flöden, och den var kul tyckte jag. Här läser ni listan VAD hos Underbara Clara som riktigt ångar orkar-inte-jobba-gravidharmoner och VAD hos Sara Rönne / Träningsgläjde som låter som att hon för ovanlighetens skulle har inte bara (egen skapad) flow utan lite irritationsmoment i dagen. En bra lista som skrapar rejält på ytan, således?

Vad stressar dig just nu?
Denna fråga är SÅ svår just nu, för det är stress hos mig på så olika nivåer. Den mer “akuta” stressen över jobbet har, när jag nu faktiskt börjat distansera mig lite, lagt sig och nu är det mer mellanläget som stressar mig. Den där jag vet att jag bara måste fokusera på att ligga lågt och låta lugnet råda en ganska lång period (för en månad är långt i min värld) men samtidigt både har lust på framtiden och stress över den. Jag vill köra igång, och lika mycket som jag är lugn och trygg i det som kommer att bli så är det som att stå i startblock och bara vilja ge sig av. Som en ytterst stark, explosiv och stabil 100-meterslöpare med en elak sträckning i låret eller så. Och, vart sjutton leder löparbanan, och när ska starten gå?

Vad ska du göra ikväll?
Jag ska på bokklubb ikväll, och har för ovanlighetens skull hunnit och lyckats läsa klart boken. Är klart fascinerad av boken Factfullness av Hans Rosling, som är så himla viktig i mediebruset som är, där folk i allmänhet gör sanning av osanningar. Läs den! Det ska bli lika kul att diskutera den som att träffa granntjejerna igen. Det var länge sen!

Vad är svårt?
Att komma på ett företagsnamn till mitt bolag. Jag har fastnat hårt för ordet Compass (som på engelska har större omfattning än på svenska), men undrar hur jag ska vinkla det för att det ska bli unikt. Compass STHLM? Annat? Har du något förslag?

Vad är lätt?
Jag fick tänka länge på den här frågan… vilket väl är konstigt? Att krypa ner i soffan om kvällarna och tända ljus. Det.

Vad blir det för middag idag?
Eftersom jag är på bokklubb så äter jag där, och vet inte vad det blir. Brukar vara soppa och gott bröd och ostar – och det passar ju fantastiskt den här årstiden, så jag hoppas på det. Famlijen lär passa på att äta ugnspannkaka, för det gör de i princip alltid när jag är borta.

Vad vill du göra mer?
Yoga. Jag har älskat det i så många år och lyckas ändå aldrig prioritera det som jag borde. Eller vill. Och så vill jag ha lite mer fjäll innan det blir vinter. Verkar omöjligt, dessvärre.

Vad går du igång på?
Tankarna på framtiden, när de inte känns allt för ovissa. Och sådant som vi har framför oss med familjen – som en efterlängtad familjeresa till Guadelopue på höstlovet och som en lång jul och nyår i Åre. Åh, som jag ser fram emot det!

Vad gråter du av?
Jag har gråten närmare än på väldigt länge, och det är för skörheten som kommit av lång stress. Den där jag ska återhämta mig ifrån. När jag tänker “jag tror inte att jag orkar” och inte bara tänker det utan varje gång också känner det. Fy vad det är sorgligt att det ska behöva bli så!

Vad gjorde dig arg senast?
Lite svårt att hitta en specifik situation här, men jag blir arg på blame games.
Det och fejkade siffror, skruvad sanning eller dold reklam i influencersammanhang.

Vad åt du senast?
Det är lunch nu, och jag ser fram emot mat – för jag missade frukosten tyvärr.

Vad är fånigt?
För stort fokus på yta, och då menar jag sin egen yta om man bedömer den genom andras ögon.

Vad är gott?
Det mesta? Alltså om det är mat som är av bra råvor och tillagad med kärlek. Skulle vilja ha älskvärd mat varje dag.

Vad är du inte?
Stabil, och vet vad jag ska göra “sen”. Men oj vad jag ska göra!

Vad har du missuppfattat?
Att man kan göra tillräckligt stor skillnad och lösa saker själv, bara man har tillräckligt stort driv och är lösningsorienterad. Istället har jag lärt mig att man kan våga ropa högre och fråga, fråga, fråga. Ifrågasätta.

Vad ska du göra nu?
Äta den där efterlängtade lunchen och sedan jobba på mer.

Följ mig!

Fler berättelser
Peace & Love 2018 – kan det ha varit den sista?