Osprey Sojourn - en rullväska och ryggsäck i ett, hybridväska

Reseprylar: Osprey Sojourn – en rullväska och ryggsäck i ett

Jag insåg när jag häromdagen skrev om vilken väska jag skulle resa med om jag skulle tågluffa med barn – min Osprey Sojourn 80 – att jag faktiskt inte berättat om den närmare för er. Det är hög tid, för detta är en ny favorit i min resväsksuppsättning. Denna väska är något så smart som en rullväska och ryggsäck i ett – hybridväska. Det vlll säga att man kan dra den som en vanlig rullväska, men om man till exempel ska av ett tåg – eller har ett barn eller flera man vill ha i handen och ha koll på – så kan man öppna på baksidan och få fram ett rejält, ergonomiskt bärsystem och kan slänga upp väskan på ryggen istället. Oerhört smidigt om man ska resa med barn inte minst!

Jag ser att den finns till bra pris på (adlink) Wiggle just nu, du hittar den här.

 Osprey Sojourn - en rullväska och ryggsäck i ett, hybridväska    Osprey Sojourn - en rullväska och ryggsäck i ett, hybridväska

Min väska rymmer 80 liter, vilket är enormt mycket. Den ser inte ut att rymma så mycket när man ser den från utsidan, men när man öppnar upp den – vilket man gör med hela överdelen på denna mjuka väska -så inser man att den sväljer hur mycket som helst.

Det finns gott om sido- och toppfack såväl som praktiska spännremmar, och väskan ger verkligen effektiv packning. Detta är en väska att rymma sin packning i om man har riktigt mycket sådan med sig – eller om man ska ha plats för sig själv och ett mindre barn eller flera. Väskan finns också i en 60-litersvariant, om man vill ha snäppet smidigare, eller är duktigare att packa än vad jag är när jag ska på tränings/outdoorresa.

 Osprey Sojourn - en rullväska och ryggsäck i ett, hybridväska

För lite så är det – att Ospreyen känns sportig men klassisk på samma gång. Jag älskar den varianten, och tycker den gör sig lika bra på en internationell flygplats som i svenska fjällen (som Åre på bilderna) – och i Stockholms tunnelbana.

 Osprey Sojourn - en rullväska och ryggsäck i ett, hybridväska

Mer prylar och tips hittar du på den här länken med Resetips.