Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Fars dag, rensningsdag och Nissebrev

Fortsättningen av denna helg, som jag skrev lite om redan igår (tänk vad andan för spontanbloggande kan falla på emellanåt ändå), har gått i väldigt lugnt tecken – och idag firades Fars dag ungefär lika lugnt. Stella och Meja, som var de som vaknade i rimlig tid, fixade scones till frukost och presenten blev enkel men rätt för denna pappa i form av en prenumeration på Åka skidor. En eftermiddagsfika blev det också, och däremellan trädgårdsfix, lång mitt-på-dagen-vila för mig (somnade 2,5 timmar jag la mig, vad sjutton hände?!), innebandymatch för mig och stor rensning. Efter att vi kom hem från semestern och nu har mer än ett halvår innan det är dags för sommarkläder igen, så fanns massor att ta tag i – och när man väl börjar så blir det alltid stora mängder. Max lämnar 128 bakom sig och Meja kan visserligen ha 104 ännu men på sommarkläder lär det inte vara någon idé med det nästa år. Jag känner lika delar lättnad när det rensats som småångest över alla kläder som passerat. Det känns som att det köps hem massor men samtidigt ofta saknas kläder att välja på om dagarna, och vi har vänner som vi ärver massor av och både yngre kompisbarn och välgörenhet som vi skänker vidare till. Kläderna är iallafall välanvända, kan jag lova, och även om vi mest tar emot från vissa och ge till andra så tänker jag mycket på pay it forward-logiken. Kretsloppet består av mycket mer än ett par familjer, helt enkelt.

fars dag
Mina barns fantastiska pappa – Grattis på fars dag!

Apropå kretslopp så måste jag tipsa om en rolig grej till mindre barn som julkalender. Vi har aldrig haft någon presentkalender, utan antingen har de fått nöja sig med chokladkalender, eller så har vi köpt någon Pixi- eller legokalender eller liknande. I år ska vi dock vara lite småambitiösa åt Meja – men på enklaste sätt, och jag tänker att Stella och Max ska få hjälpa till med det. Det är en kompis till mig som gjort ett “Nissebrev“, som blivit grymt populärt.

Nissebrev Julkalender är för dig som vill ha en annorlunda, personlig och rolig adventskalender till ditt barn. Eller för att du helt enkelt inte vill eller orkar köpa 24 stycken små presenter…

Jag skrev dessa Nissebrev till mina söner och det blev en succé! De älskade att läsa om sin Nisse som flyttade in till oss och de tyckte det var roligt att även få lära känna Nisses vänner Skåpsknyttan, Knorrhatten, Silverhumpar, Myrmanken, Mummeltrumparna och många fler.

Det är 24 brev som innehåller bus, uppdrag och charmig text. Två extra brev är tomma så du själv kan skriva brev om det skulle behövas.

Du kommer få med tips till varje brev för att göra Nissebreven extra magiska, exempel:

Brev 2: Lägg några avbrutna tändstickor vid adventsljuset. Gör en säng av strumpor åt Nissen, låt barnet få leta efter sängplatsen.

Brev 13: Lussebulle till frukost? Häll ut mjöl på köksbänken och gör små fotspår i mjölet. Lägg ut bröd eller fågelfrö till fåglarna.

Här hittar du detta Nissebrev – väldigt billigt, miljövänligt, spännande och bra!

nissebrev

Det var det. Imorgon välkomnar vi en ny, gråsvart novembervecka. En vecka närmare riktig vinter! (Med vänlig hälsning / optimist)

Färgen under en Nacka-promenad vid 16.00 i helgen… Begränsat med dagsljus är det, helt klart.

Följ mig!

Mer läsning...
Bloggpris, gala, barnkalas och villasommar