Hemmakänslan, jetlagen och Petter & Alf

Vi landade hemma i tisdags kväll, och tydligen innebär det att vi redan varit hemma i snart fyra dygn. Hemma i gråväder – för vi landade uppenbarligen i mesta novemberkänslan någonsin. Vi har inte sett solen sedan vi lämnade, och världen har i princip haft full avsaknad av konturer. Semestern var för kort, men ändå känns hemmalivet skönt. Jag är evigt tacksam att det känns så varje gång, och konstaterar än en gång att ett liv som full nomad inte skulle vara något för mig, vare sig jag hade familjelivets förpliktelser eller ej. Hemma toppat med semestrar och andra upplevelser äger!

Jag har varit ledig den här veckan, och fortsätter med det genom resten av min anställning. Den existerar några veckor till. Än har det inte betytt så mycket chill, för det har funnits att göra och så. Jag hoppas att nästa vecka ska bjuda på minst några avsnitt av något totalt intelligensbefriad serie – det vore det ultimata tecknet på att jag har tid över – och så hoppas jag också på att repa mig från min förkylning, så att jag kan träna igen. Jag tränade bra på semestern med fem pass på de tio dagarna, och då hade jag förkylningen påtaglig men i bakgrunden men i samma stund som vi landade hemma så slog den till med full kraft. Well.

Det var fem timmars tidsskillnad mot Guadeloupe, och som vanligt har vi hämtat oss bra från jetlaggen. Vi jobbar mycket på att härda ut så att man när man väl somnar för natten är så toktrött så att det inte finns någon tvekan om att det är en hel natts sömn det är dags för. Det funkade även denna gång, och Meja inledde med 15 timmars sömn (!) vår första natt hemma. Somnade vid 18.00 i bilen från Arlanda och väcktes (!) vid 9.30 förmiddagen därpå. Så dygnet blev omställt för henne och alla på ungefär samma sätt, men när vi denna lördag dragit till med sömn till 10 hela familjen så kan man konstatera att viss eftersläpande trötthet finns. Vi har dock en lugn helg pågående, och efter kompismiddag igår är det nu bara träningar och lugnt häng med familjen som återstår.

Vi var för övrigt iväg på en rolig grej i veckan, Henke och jag. Det är sällan jag går på bloggevent numera, men detta lockade oss och när mina föräldrar kom en sväng från Dalarna för att träffa barnbarnen igen – det var ju ett tag sedan – så passade vi på. Vi hade en kväll på en trevlig mat- och vinstudio på Söder; där ”Enjoy wine & Friends” ibland håller hus. Det är en typ av community för folk som gillar just det namnet säger, och de har event, provningar, information mm. Det som lockade oss extra var att Petter Alexis (ni vet artisten som även ligger bakom restaurang Åre Granen som jag tidigare recenserat här) och hans vinvapendragare, experten Alf Tumble, skulle spela musik och köra vinprovning i quizform. Det var lika kul som det låter, och vi fick veta massor om deras favoritviner och inte minst Nebbiolo-druvan som de älskar så mycket så att de just gett ut en bok om den; Nebbiolo – så funkar det. De släppte också i dagarna en podd; Dela en flaska.

enjoy wine & friends, buzzador, vinos, enjoywineandfriends enjoy wine & friends, buzzador, vinos, enjoywineandfriends enjoy wine & friends, buzzador, vinos, enjoywineandfriends

Nu – åter till att göra ungefär så lite som möjligt, och njuta av att regnet smattrar utanför och hjälper till att ytterligare förstärka känslan av att grunda lugnt inomhus.

Ha en fin helg, alla!