En november-fredagslista anno 2018

Tänkte just att jag skulle skriva en fredagslista, för det var länge sedan, och googlade för inspiration. Upp dök en lista från just mig själv, och som jag skrev för exakt ett år sedan kan jag konstatera. Plus en dag då, för idag är det den 16 november och förra året var det tydligen den 17e november en fredag. Förra årets novemberfredagslista hittas här, kan tilläggas. Tämligen ointressant ett år senare, men kul att det av en händelse var så lika i tid.

Vad ska du göra idag, Lisa?

Jag sitter framför skärm på min mans jobb. Det är så underbart lugn miljö som samtidigt ger en boost i effektiviteten, så ”jobba hemma” för mig kan ibland innebära att att välja det istället när möjlighet finns (dvs när han är själv eller så). Nu jobbar jag egentligen inte, för jag har semester, men jag pysslar med att svara på mess kring kommande uppdrag och sånt, och dra igång mitt egna bolag. Det finns en del att göra med det administrativa. Jag har skaffat ett sk lagerbolag som är ett aktiebolag som redan är startat för att det ska gå snabbare, men som det inte är någon aktivitet på. Nästa steg är banken, men det verkar rätt segt med långa handläggningstider. Att de inte är mer måna om att vara tok-på tårna för nya företagare? Märkligt. Fixet är hyfsat kul, eller äh inte kul men okej, men tar längre tid än man tror. Samtidigt så måste jag ju göra mig redo för på andra sidan årsskiftet bör allt vara på plats. Uppdrag har jag ingen brådska med, jag kan göra annat tills något som känns bra landar. Vi får se.

Hemma ser min ”arbetsplats” ut såhär. Vi har satt ett litet skrivbord bakom soffan, så det knappt syns från resten av huset. Jag har en stationär iMac som är magisk att jobba med. Jag är så nöjd med denna plats – har verkligen fattat nu hur skön den är att jobba vid.

Sen har vi en superlyxig kväll framför oss, jag och Henke. Vi ska på bio och se omtalade A Star is Born. Har inte hört någon som annat än älskat den! Jag kan inte komma ihåg när vi gick på vuxenbio sist. Det var säkert ett par år sedan. Jag är inte mycket för varken serier eller film, så när vi har barnvakt prioriterar vi annat. Ikväll tänker vi visserligen hinna både och, så det ska nog bli någon käk och lite city-känsla efter bion tänker jag mig mig.

På lördag då?

Jag tänkte hinna träna, det var några dagar sedan. Jag sprang i måndags och tisdags men det var totalt genomtungt och jag tror faktiskt att jag nog inte var helt frisk. Så det har fått bli några vilodagar. Imorgon vill jag till gymmet! Sen har Max innebandyträning och Stella handbollsträning, och jag och Meja ska till hennes kompis en sväng på födelsedagsfika. Svärföräldrarna är här och på kvällen blir det middag med dem och kusinfamiljen. Mysigt!

I tisdags åkte jag till Hellas och sprang 7 km elljusspår. Gillar mina vanliga rundor där bättre, så håller mig nog till dagtid framöver om jag ska just till Hellas. Grått men härligt – ser ni personen som badar förresten?

Har du någon plan också för söndag?

Nej, söndag känns verkligen som att den ligger öppen! Några träningar blir det, och jag hoppas få spela innebandymatch trots att jag vecka efter vecka missar träningar – denna vecka för att Henke rest. Pust. Håller tummarna.

Vill du tipsa om något särskilt kanske?

Njae, en grej jag tänker på är diskussionerna kring konsumtion och Black Friday. Jag tänker såhär. Väldigt få, endast de som är superengagerade i denna fråga, kommer hålla köpfritt inför jul. För oss andra, som kommer köpa julklappar till barn och kanske uppdatera vår vintergarderob eller utrustning, så finns en bra idé med att vara steget före. Låt barnen redan nu fundera på vad de önskar sig och fundera själv vad du behöver, och ha en tydlig plan för vad du vill fynda när dagen (nästa fredag) kommer. Vi köper inte tokmycket julklappar, dels för att jag inte gillar hetsen kring det och dels för att vi sällan är hemma så vi lättare kan fokusera på annat, men en del blir det och i år skulle jag så gärna lyckas vara klar i tid för en gångs skull med genomtänkta grejer. Det har aldrig hänt förut, men jag håller hoppet och tänker isåfall handla smart när möjlighet finns. Ni då?

Var det allt?

Jepp. Men glöm inte att under helgen gå ut och suga i er dagsljus! Det verkar finnas potential till att se himlen i helgen, yayy!

Vad har varit bäst med veckan?

Att det varit så skönt att vara hemma. Novemberlugnet. Jag uppskattar det. Men framför allt var kompisdejten på Nya Carnegiebryggeriet i tisdags en energiinjektion mer än något annat.
Är också rätt nöjd över att jag trots att jag varit hemma så mycket ändå stängt mina aktivitetsringar på min apple watch. Den pushar mig verkligen att få in rörelsen varje dag på ett eller annat sätt. 

Som en promenad runt Hammarby sjöstad, som jag fixade mig i onsdags kväll.

Men har verkligen allting varit bra?

Njae, jag har känt mig småhängig med förkylningen som aldrig går över helt, och så var Henke borta ett par dagar så det har varit en del logistikkör – men det är ändå hanterats utan problem.

Och snart är det julpynt i stan förresten, och igår hängde jag i city hela dagen med Annika – dubbel pepp.

Vad har du lyssnat mest på de senaste dagarna?

Tystnad, får jag ändå säga. De här dagarna gör mig gott, även om de är mindre vila och semester än vad planen kanske var.