Och, jag bor här!

Jag njuter verkligen av Stockholm, så himla mycket. Min konstant existerande längtan efter allt möjligt – resor, fjäll och annat – skulle kunna tyda på annat, men det gör det inte. Det tyder på lusten och kanske en önskan om att dygnet skulle ha fler timmar och veckan fler dagar, eller helt enkelt att livet skulle ha obegränsad längd och tiden aldrig utgöra en utmaning. Men, en längtan bort från Stockholm handlar det aldrig om.

I fredags hade jag och Henke barnvakt, och inledde med att se omtalade A Star is Born. Den var precis så bra som alla redan berättat, och mina höga förväntningar infriades till 100%. Så bra! Och alltså, Lady Gaga – vilken oerhört grym skådespelare hon visade sig vara. Blown Away! Bara se.

Vi gick ut från bion på Sergels torg (älska att gå på bio just där, som riktigt bubblar av liv och känns som ett så maxat biobesök) och ner till Taverna Brillo på Stureplan. Bra ställe om man vill se folk, ha lite allmänt skön stämning och inte har bokat bord – det är hyfsat stor chans att få utan förbokning där. Vi käkade ett urval av förrätter, och det var en klart maxad tallrik. Jag älskar förrätter och väljer det före efterrätt 10 gånger av 10, så mig passade det perfekt. 500 kronor för två personer och massor av mat.

Hade vi förstått på förhand hur mycket mat det var så hade vi säkert nöjt oss med den. Nu hade vi istället beställt en löjromspizza att dela på till varmrätt, och det är tur att den är så sjukt god så att en kan äta trots att mättnaden redan infunnit sig. Hehe.

Sedan tog vi en tur till nyöppnade drinkbaren Tjalans, som lätt kan rekommenderas för den som vill ha en festlig men samtidigt intim och schysst bar att hänga i. Tjalan himself, (fd) Hestrabo liksom min man, stod stabilt bakom DJ-båset och säkrade stämningen extra. Här kan ni läsa lite mer om Tjalans.

Tjalans huserar på Humlegårdsgatan 17 en trappa upp i Sturegallerian. Här inbjuds det till en internationell barupplevelse med hemmakänsla och en lättillgänglighet i en välkomnande miljö. I baren ligger fokus på välkomponerade drinkar, bra viner och ölsorter. På Tjalans står musiken i centrum vilket lyser igenom i dekoren. En inredning med tydliga inslag från musikens alla skeden där materialval och detaljer inspirerats av en kombination av rock, punk och disco.

Fin fredagskväll!

Lördagen gick i helt annat tecken, och här kommer kontrasten och den egentliga innebörden i rubriken in.

Några har påtalat på slutet att ”du har börjat springa rätt mycket nu va?” och det kanske kan vara uppfattningen. Men nej, egentligen inte. Det handlar nog mer om att det syns, vilket i sin tur beror på att jag är så nykär i våra hoods. Att kunna gå utanför dörren och kort senare befinna mig i Hellas/Nackareservatet eller Nyckelviken – det är löjligt härligt. Är så tacksam för det! Jag har mest gått i de områdena med vagn tidigare, och det är först i år – från i våras – som jag mer gett mig ut själv där, och således når fler stigar och på ett annat sätt. Löparformen är sämre än ungefär någonsin, men njutningen ändå högre. Det är som att upplevelserna i sig får ta så stor plats, och jag är så tacksam över stegen i skogen. Under lördagsjoggen i Nyckelviken, efter att jag och min kompis avslutat ett pass i utegymmet och hon vänt hemåt, började jag att låta tankarna sväva mot skidåkning men stoppade mig själv. Jag behöver inte längta efter eller överhuvudtaget tänka på något annat, det är varje steg och andetag här och nu som är njutning. Den här skogen, den här luften, just nu.

Fast lite tänkte jag på skidåkning ska erkännas, och just som jag funderade på den och benmusklernas status så sprang jag (bokstavligen) ihop med en tjej som var med på resan till Riksgränsen i våras och som jag inte träffat sedan dess. Ett sånt sammanträffande! Det var en sån boost. Vi hade så himla bra den resan, inte bara för upplevelserna utan ännu mer för så kul häng där vi verkligen förenades kring ett stort intresse. Mäktigt. Jag funderar på samma resa i år igen faktiskt, men samtidigt lockar Alperna också. Vi får se var det landar.

Hade med gummiband till utegymmet igår, ger bra komplement och kul att kunna jobba med chins – det är så grym träning. Mina skor däremot är helt trasiga, jag måste verkligen kosta på mig ett par nya… (så tråkiga pengar)

Jo, men det var bara det.

Idag är det söndag, och jag ska göra något så overkligt som att packa väskan. Det dök upp en pressresa till Slovenien med riktigt kort varsel, och då jag ändå är ledig just nu så ska jag för ungefär första gången någonsin åka på sådan. Har varit så nyfiken på Slovenien så länge så det ska bli superkul. Avfärd imorgon bitti!

Förresten, jag vill verkligen rekommendera er det här inlägget av Sara/Träningsglädje. Så värd läsning, och så mycket i de banor även mina tankar rör sig. Jag skulle så vilja hitta min egen tid och ork att formulera mina tankar på ett sätt som är tillräckligt tydliga för er. Det kommer.
Det var ett halvår sedan jag senast filosoferade om prestationshets, skammande och dagens debattklimat. Och tänk vad mycket som hänt sedan vi för snart två år lyfte hållbart resande i podden! Debattklimatet och insikterna är helt andra idag, ofattbart hur snabbt det kan gå. Samtidigt så håller dessa resonemang idag också. Men idag rekommenderar jag läsningen hos Sara!