En lista om veckan

Veckans känsla: Vår! Vem vill ha mer vinter egentligen? Inte jag, tror jag bestämt. Förra helgens tankar (om orimligheten i att det kanske var säsongens sista skidhelg) är med andra ord som bortblåsta, och jag är till och med själv förvånad om hur mycket ens hjärna påverkas av här och nu. Jag vill vara i Nacka, punkt. Och ha vår.

Veckans blomma: Krokus. Vår tomt är full av dem, och det är så hoppfullt!

Veckans fulaste: Men ärligt talat, tidig vår. Det måste vara årets överläget fulaste period? Det är mer dött i naturen än i november, och ljuset på dammet gör det ännu tydligare. Men ändå – ljuset. Det glädja man ju åt oavsett, tveklöst!

Veckans roligaste: Är att vi dragit igång med köksrenoveringen nu! Dock är det veckans mest utmanande också, för hittills har det bara rivits och om framtida hem finns ännu inga ledtrådar. Vi byter alltså hela köket, och golvet på hela våningen med kök, matrum och vardagrum – 95 kvadrat. Hoppas det flyter på under veckan…

Veckans bedrift: Att jag sålde av varenda grej från befintliga köket. Varje köksstomme, skiva, hyllor och förstås alla vitvaror. En kväll i veckan (när Henke reste dessutom) var det skytteltrafik här hemma med köpare. Jag hade lagt ut det billigt på Blocket men poängen var mer att bli av med det med hjälp (då köket ligger en trappa upp, inte lätt med tunga grejer…) och jag känner mig så lycklig av att veta att allt kommer att användas länge till trots att det inte var funktionellt för just oss.

Veckans mat: Så… vi lever på vår övervåning, där vi har fyra sovrum och ett litet allrum. Picknick style och “laga mat i mikrovågsugn” rakt igenom. Det bästa med renovering denna årstid kan vara att det är ett kylskåp utanför altandörren. Vi hankar oss fram, men några kulinariska upplevelser bjuder inte dagarna på. Borde inte vi bli bjudna på middagar hos vänner och bekanta cirka varje dag? Haha. Sov visserligen hos Henkes syster med familj inatt, det var gott och himla fint med firande av svärfar som fyller jämt.

Veckans mysigaste: Men det där med allrummet uppe, och att leva på några kvadrat. Jäkla mysigt ändå!

Veckans sämsta: Jomen mitt i allt gick Meja och fick svinkoppor. Vi upptäckte det på måndagsmorgonen, efter vår härliga Årehelg. Lite vab inledde veckan med andra ord, och då det inte blev bättre utan blev rätt massivt så är det antibiotika som gäller. Och det i kombinationen 3-åring? Lika jobbigt för alla, för att komma med en underdrift.
Är inte heller allt för glad över att veckan avslutades med punka på elcykeln – just som värmen äntligen kom.

Veckans träning: Well, min träningsrutin lämnar en del att önska för tillfället – jag hittar inte rutinen helt enkelt. Men att jag fick till en härlig löprunda under Max innebandyträning igår var fantastiskt, och idag blev det en kombinerad jogg-gå-fika-leka i Nyckelviken med Henke och Meja. Så ljuvligt! Våren!

Veckans bokning: Och JA – detta är ju också veckans bästa på flera sätt. Nu är sommarens resor färdigbokade och jag är så pepp på våra planer! Det är alltid lika skönt när bokningarna faller på plats – nu återstår bara planering och längt. Det blir Medelhavet igen för första gången på flera år med familjen sommartid – ska bli så härligt!

Hur har din vecka varit?

Följ mig!

Mer läsning...
blogglista
En 5-lista för en oktoberfredag