Nackareservatet mountainbike

Lite nya prylar inför MTB-premiären / Osprey Raven 10

Inlägg i samarbete med Bikester

Jag vet – det är lite utstuderat att vara i typ 40-årsåldern, hitta ett nytt intresse… och inom kort gå loss på nya prylar för sitt nya intresse. Vilken klassiker, liksom. Men jag kan inte låta bli – att ha ett roligt intresse, inte minst ett som bygger på en aktivitet, gör det lite extra med en.

Och nu, efter två år med mountainbike, är det väl inte mer än rätt egentligen att jag får skaffa mig – och/eller sukta efter – lite nya prylar inför årets förhoppningsvis många turer.

Cykeln är iallafall redo. Jag lämnade in den på service förra veckan, och hämtade ut den någon dag senare. Höstens punka hade bytts mot ny slang och välpumpade däck, och allt var smort och skruvat. Kanske borde jag lära mig att göra det själv..? 900 kronor känns möjligen lite fånigt att betala för något man skulle kunna göra själv om man bara kunde. Har förbättringspotential i det. Är desto duktigare på att googla efter roliga viktiga prylar.

En ryggsäck för mountainbike – Osprey Raven 10

Till denna säsong har jag blivit med en specifik ryggsäck för mountainbike, och med kvinnlig passform; Osprey Raven 10. Den har ett inbyggt vätskesystem med plats för 3 liter, fickor på midjebältet, remmar över höft och axel och fästen för lampa och hjälm. Har flera praktiska fack, och okej då – den riktigt snygg vilket ju är en riktigt fin bonus. Mountainbiketurer är ofta lite längre, och jag har behov att kunna ha med förstärkningsplagg och någon energi. Raven har grym passform och jag tycker verkligen om den!

Här hittar du fler ryggsäckar för mountainbike på Bikester, som har ett enormt utbud för den som gillar cykling.

Ny mountainbikehjälm med MIPS

Har ni hört talas om MIPS? Det är en svensk uppfinning som används i hjälmar, och som gör att hjälmen roterar i förhållande till huvudet. På det viset blir skyddet mot rotationsvåld bättre, och risken för hjärnskador vid fall med stötar mot hjälmen blir lägre. Himla fint. Numera är många hjälmar utrustade med mips. För min del är det väl kanske dock själva hjälmen som jag vill byta mot en som andas mer mountainbike än den jag har idag. Lite looks över den, men allra mest är behovet att jag vill ha en som sitter bättre. Min nuvarande sitter lite löst på huvudet och med på menar jag nästan uppepå. Många mountainbikehjälmar omsluter huvudet mer. Att cykelhjälmen sitter bra är givetvis superviktigt – och för min del så cyklar jag ju 25 kilometer varje dag på min elcykel, så behov av en med bättre passform behövs verkligen såväl för min cykling i skogen som den på vägarna i Stockholms innerstad. Jag vill också att hjälmen ska ha en liten skärm, som skydd för regn, sol och grenar. Måste ge mig ut och prova. Eller beställa hem en mtb-hjälm från Bikester, de har hela utbudet.

Är du också ute efter hjälm så kan jag förresten tipsa om Exploristas bra inlägg om att välja mountainbikehjälm här.

Ni hör ju. Mentalt redo inom kort. Och gårdagens trailrunda i Hellas visade på att det är torrt och fint, och att jag kan ge mig ut så snart det bara går. I helgen när det ska bli sol och varmt och det är påskledigt, tänker jag? Längar efter det här!

,

Följ mig!

Mer läsning...
Norröna, Jackie Paaso, solsken och skidlycka