lindvallen sälen påsk 2019 lisa skidåkning

Glad påsk från ljuvliga Dalarna

Jag inledde påskhelgen med mountainbike i hemmaskogarna. Tidigare än jag trott ändå! Just mtb var vår första tanke för denna påsk, när vi tog ett beslut att inte köra fjällen över påsken bland annat på grund av dess ovanligt sena datum. Hestra, Småland, var planen men tajmingen funkade inte så påskplanterings ändrades. Extra kul således att jag ändå kom ut och fick inleda säsongen, om än på hemmaplan i Nacka. Bekvämlighetszonen var långt borta, men mersmaken ändå stor. Så mixade känslor för mtb!

I Dalarna såg vi framför oss lugna dagar med kanske hyfsad vårkänsla, och liksom ungefär hela övriga Sverige har det snarare känts som försommar. Chill har det blivit och en joggingtur i linne – men på stigar som var långt ifrån snöfria och torra. Mellanårstiden, vårvintern. Så speciell!

Sen fick vi ett infall, jag och Henke. Jag har ju flera gånger berättat om hur märkligt det känns att avsluta årets skidsäsong redan i mitten av mars. Så fel! Nog har jag kunnat se soliga fjällbilder i mina flöden utan större ångest, men lite sting i magen har det varit. Att få uppleva fjäll och skidåkning i riktig värme (utan regn) – det är så speciellt. Längtan blev stor och en kompis spontana beslut att åka till Sälen blev en stor dos inspiration och från Borlänge till Sälen är det bara ett par timmar så… vi tog ett spontant dygn vi med. Från Borlänge tidig långfredagsmorgon, medan barnen fortfarande sov gott hos bästa mormor och morfar, och en heldag i just exakt de där vårvinterbackarna. Skön slush, het sol, underbar stämning och – åh! Jag är så glad över dygnet vi just fått i Lindvallen med skidåkning, after ski i solen och god mat och fint boende på Hotell Bügelhof. För mig och Henke var det så mycket kvalitet, och nu är jag både nöjd med det och känner frid i själen när skidgrejerna städas undan för säsongen.

Tack skidsäsongen 2018/2019! Den bjöd på 23 dagars åkning i Åre, 1 dag i Sälen, 3 dagar i Idre och 2 dagar i Österrike. 75001 höjdmeter i skistar-liftar och således förmodligen strax över 100 k under skidorna totalt. Jag är nöjd. Såklart.

Nästa år önskar jag mig, eller tänker skapa mig, lite mer alper och någon topptur. Vi säger så!

Nu är det påskafton och vi är åter i Borlänge för att återuppta firandet med familjen. Glad påsk!