roadtrip i Skottland med tåg podcast

Roadtrip i Skottland – en drömresa med bil och tåg i podcast

Inlägg om roadtrip i Skottland i samarbete med Hyrbilguiden.se

För ett halvår sedan gjorde jag landsdebut i Skottland, med en härlig långweekend i Edinburgh. Jag hade långt innan räknat ut att jag skulle gilla det, och Skottlands huvudstad levererade med besked. Hela staden kändes som en sagostad, med gamla byggnader, charmiga gator och inte minst mäktiga Edinburgh Castle som överblickade stan – och kulligt landskap i och runt om.

roadtrip i Skottland med tåg podcast

Edinburgh blir ju något av en port till Skottland, och stället man kanske mest troligt gör sin Skottlands-entré på. 2 timmars flyg från Stockholm och en given destination att besöka i Skottland – samtidigt som staden bjuder in till mer. Edinburgh är en destination i sig, men ger samtidigt en försmak på vad resten av Skottland har att erbjuda. Ännu fler och mäktigare slott, ännu mer dramatisk natur och mäktiga vyer.

Roadtrip i Skottland – inspiration i Att resa-podden

I samarbete med hyrbilguiden.se gjorde jag och Annika nyss ett helt podcast-avsnitt om landet och att resa på roadtrip i Skottland. Det blev ett avsnitt fullspäckat av inspiration och information om Edinburgh, varför man ska resa till Skottland, hur man reser runt i Skottland med bil och tåg och såklart massor om det som kan locka att se. Slott som Eileen Donan Castle, Dunnottar Castle och Carigievar Castle, stränder som Lossiemouth, Lunan Bay Beach, Spey Bay och mysiga småstäder som Stonehaven och St Andrews för att nämna några. Vi pratar om områden från högländerna med The highlands och högsta berget Ben Nevis till öarna; Hebriderna med Isle of Skye, skärgården kring Orkney och de mer avlägsna Shetlandsöarna.

Avsnittet om Att resa till Skottland (podcast Att resa-podden) hittar du här.

Mer läsning om Skottland och Edinburgh

Skottlands-fantasten Annika har skrivit massor om Skottland här, och hos mig hittar du all Edinburgh-inspiration här.

roadtrip i Skottland med tåg podcast

Funderar du på att hyra bil för en roadtrip i Skottland och vill försöka hitta billig biluthyrning har du lite extra tips nedan.

roadtrip i Skottland med tåg podcast hyrbilguiden

Följ mig!

Mer läsning...
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – nacka-guldkorn-11-2
Djurönäset spa och hotell på Värmdö – en skärgårdspärla