lindvallen sälen påsk 2019 hotell bügelhof

Hotell Bügelhof – Sälens mysigaste hotell?

När vi drog en snabbis till Sälen under påskehelgen gjorde vi det lätt för oss och checkade in på Hotell Bügelhof. Sälen, liksom de flesta skidorterna i Dalarna, förknippas mer med stuga än hotell men det finns alternativ. Sälens mysigaste hotell kallar Hotel Bügelhof sig själva, och ja – det är inte omöjligt. Jämfört med andra hotell i Sälen är det litet, ombonat och riktigt härligt på alla sätt och vis.

Hotell Bügelhof, Sälen (Lindvallen)

Hotel Bügelhof ligger vid Sälfjlällstorget och direkt i backen – en kort knapplift från hotellet till Lindvallens östligaste backar. Lugnt läge, men nära, och vid Sälfjällstorget finns flera restauranger och butiker.

Från nattklubb till (kanske) Sälens mysigaste hotell

Jag har väldigt många minnen från Bügelhof, men för något helt annat. Under många år… för hyfsat många år sedan nu, var den roligaste nattklubben i Sälen just på Bügelhof och så sent som för några år sedan såg vi Veronica Maggio på en intim spelning just där. Nu är det dock nya tider. Nattklubben har gått i graven, och man har kompletterat hotellet med ytterligare rum och alla rum och utrymmen på det 4-stjärniga hotellet är trevliga. Hotellet andas verkligen fjällen, och det är mysigt inrett med fjällhistoriska detaljer med ski lodge-känsla.

Restaurang Winter på Hotell Bügelhof

Vi käkade på hotellets restaurang; Winter. Menyn är bra och det smakade riktigt gott. Vi var inte blown away men fullt nöjda.

Riktigt trevlig är också hotellets bar; Winter lounge bar.

Relaxavdelning / Spa på Hotel Bügelhof

I hotellets bottenplan finns en liten relaxavdelning med bastu (tyvärr i damernas och herrarnas omklädningsrum separat), kallbad, loungemöbler och en jacuzzi (som behöver bokas till en mindre kostnad).

Sälens mysigaste hotell? Lite svårt att säga, för jag har inte testat runt hotellen i Sälen tillräckligt. Men jag kommer utan tvekan gärna tillbaka, och tycker att hotel Bügelhof var ett riktigt bra alternativ för att bo lite schysstare i Sälen / Lindvallen, och inte behöva flytta in i stuga med allt vad det innebär. Olika typer av vistelser har sina olika syften och med det olika boendetyper som passar. För mig och Henke själva en natt i Sälen var det perfekt att bo på hotell Bügelhof för strax under 2000:- (inkl bra frukost och med 15% rabatt på restaurang Winter).