Skitouring, SAS-strejk, drömresa och Kolmårdenpremiär

Det är måndag idag, och jag är så glad att lägga helgen bakom mig. Snacka om att den gått till handlingarna som en av de sämsta någonsin. Jag kan verkligen inte komma ihåg senast en helg var ett sådant bottennapp (om du missat så finns inlägg om det här). Är så glad att jag tog mig igenom den. Det här är typiskt en sådan situation som man skulle kunna tänka “hur klarar man det?” om, men svaret är ju bara att inget annat går. Finns det inget alternativ så… ja. Det är helt klart sjukt vad man både utsätts för – och får visa sig klara – när man är förälder. Men, jag skulle såklart inte välja bort det för något annat. Man får ta det onda med det goda, helt enkelt.

Men som sagt – den nya veckan är välkommen! När Henke i fredags åkte till västkusten för svensexa pratade vi i förväg om min själv-med-barnen-tid som skulle inledas. 9 dagar (minus ett dygn mitt i) varav två helger samt en mitt-i-veckan-helg, och rent allmänt mer aktiviteter än vanligt. Ingen lek. Vi konstaterade dock att jag inte går in i det hela på minus. Och att Meja är så mycket större. Det är inte lätt och en walk in the park att vara själv med barnen ett helt gäng dagar på rad, men det funkar bra numera. Har kanske alltid gjort det, men slitit mer. Och så kom helgen, och nu har Henke varit hemma det där dygnet och vänt – och well. Minus? Hm. Ja, kanske en aning. Men det känns okej, och veckan bjuder på lite av varje.

Henkes resa och SAS strejk

Det är nu det är dags för Henkes drömresa; resa till nordligaste Norge för skitouring. Segelbåt mellan ställen och knata upp på toppar, skida ned.

Så det där med SAS-strejk? Inte så lämplig tajming. Han skulle ha åkt imorgon bitti.

Vad tycker ni om SAS-strejken?
Jag är så kluven. En del av mig kan såklart förstå att en yrkesgrupp med (tydligen) ohållbara arbetsvillkor måste strida för sin rätt, men ärligt talat – ska strejk behövas? Hur påverkar det det oerhört stora antalet resenärer, och hela företaget? Jag kan inte förstå att det inte finns bättre sätt. Att strejk är ett alternativ. Pust.

Henke då? Jodå, han tuffar norrut på ett nattåg i detta nu. Jag är så glad för hans skull att de verkar hinna med den där båten.

Jag får för övrigt min beskärda del av drömresa – med Henke hemma med full markservice – i höst. En riktig drömdestination är bokad och planeras i detta nu. Det blir inte bara ett nytt land utan ny världsdel för mig – peppen är total! Och, jag säger inte att man behöver tjäna in till sin egen resetid, men om jag i höst slås av dåligt samvete för att jag är borta från familjen i så mycket som 9 dygn (rekord!) ska jag tänka tillbaka på helgen som varit och veckan som är. Note to self.

Kolmården med Bamses värld

Imorgon är det valborg och jag jobbar, men sen blir det något riktigt gott till middag – det förtjänar vi alla efter helgen som försvann. En stor charkbricka med både vuxen- och barnvänligt är min plan, och ett glas rött kommer vara så välförtjänt. Längtar redan, haha. På onsdag är det första maj och ledigt, och då drar jag och barnen till Kolmården på årspremiär som vi bjudits in till. Det ska bli så kul, jag ser verkligen fram emot att ha med mig alla dit. Jag och Stella var där för snart två år sedan, och nu har Max också stort intresse för djuren och inte bara karusellerna (vilket tidigare fått mig att inte tycka det varit värt det för hans del) – och att Meja får hänga på Bamses värld känns så välförtjänt. Hon, som bara får hänga med vanligtvis. Som en bonus så kommer mina föräldrar och mamma hänger på – skönt och kul för alla.

Idrotter och hemmafix

Max värsta med att bli sjuk i helgen, lite senare än oss andra, var att missa säsongens premiär i St Erikscupen. Inte så lite hårt för en 8-åring som lever för fotboll. Denna vecka hoppas jag att han får full revansch med dubbla träningar, handbollscup och fotbollsmatch. För Stella är schemat ungefär detsamma.

I köket väntar vi äntligen på att få de sista bänkskivorna levererade och till helgen bör det kännas nästan klart och gå att flytta in helt i. Jag vågar inte ta ut något i förskott men hoppas så! Annars får jag fortsätta lägga energi ute – om inte vädret blir mycket sämre än det varit på slutet. Försommarens smygstart har gjort att vi redan fixat massor ute, och igår gjorde jag i tillfällig energitopp en massa fix bland mina odlingar. Löjligt tillfredsställande.

Så well. Ett bra sätt att lägga en dålig helg bakom sig är att istället titta framåt. Veckan har full potential, och jag håller tummarna för att den kommer att innehålla fina stunder för oss alla.

Följ mig!

Mer läsning...
lisa stockholm tak
Asian Post office, Misshumashu, Pharmarium och plankstek i Gamla stan