vardagsescape till mysiga körunda hotell countryside hotels mountainbike

En vardagsescape till mysiga Körunda hotell

Inlägg i samarbete med partner

Det är förstås inte utan att mitt behov av att göra annat än att sköta ruljansen hemma känts rätt stor den här veckan, och jag inledde med en after work på gamla favoritarbetsplatsen med dito personer i tisdags och hade inte ett dugg bråttom hem – men klart ännu bättre vardagsescape var den jag fick igår. Det är ju lätt att tänka att vardagsavbrott måste vara längre både i tid och distans, men så är det inte. Jag pratar ofta om det ljuvliga i Staycations, och min mitt-i-veckan-escape var nog snäppet ännu bättre då den inte bara innefattade en härlig hotellvistelse utan det i en lika lugn som härlig miljö. Under några månader framöver kommer jag och Annika för poddens räkning samarbeta med Countryside hotels och i det innefattas att djupdyka i några av de härliga hotell som erbjuds där. De samlar snygga ställen – som slott, herrgårdar, charmiga värdshus, designhotell och annat med en gemensam nämnare; personliga hotell på landsbygden med fokus på mat, miljö & upplevelser. Underbart roligt samarbete, och det ska bli så kul att få testa runt och bygga kunskap om svenska hotellpärlor att berätta vidare för er om, alla med sina olika styrkor (och svagheter).

Så igår efter jobbet åkte jag från Stockholm de nätta 45 minutrarna söderut till Nynäshamns kommun och Ösmo och den härliga pärlan Körunda hotell. Landsbygd nära min storstad, med andra ord. Där möttes jag och Annika upp för en mysig och avslappnande kväll med kvalitetstid ihop, promenader i omgivningarna och pepp på aktiviteter (till en nästa gång när vi har mer tid).

Jag blev så sugen att ta upp golfen igen! Nu är det visserligen inte just den som behöver locka till just Körunda, trots att anläggningen ligger i princip på Nynäshamns GK, men min inre golfare – som fått pausa ungefär sedan jag fick barn – vaknade till liv. Golfare i solnedgång, finns det något finare?

Kanske skulle vara champagnebar med utsikt över samma golfbana, då. Som kan ses som vackrare alltså. Innan vi fick barn bestod våra semestrar i att åka runt på olika hotell och pensionat landet runt och golfa. Blanda aktiva dagar med njutsam inramning. Vi hittade ofta prisvärda golfpaket med greenfee och boende som kunde passa våra då lite mer restriktiva budgetar. Så härliga tillfällen! Nu när barnen är äldre kanske det börjar bli dags att väcka det till liv igen. Jag känner att bubbelbarer som den på Körundas terrass liksom alla fairways (I wish) har saknat mig.

Efter en massa snack med mysiga Lotta som driver Körunda hotell (ihop med Paolo Roberto) och utforskande av hotellet, dess omgivningar och aktiviteter, avrundade vi kvällen med en riktigt bra middag. Maten är i fokus på Körunda, så kombinationen har helt klart alla rätt.

Det kommer mer om Körunda hotell i en full recension framöver.

Så, är jag utvilad nu – denna tidiga torsdagskväll på kort mellanlandning mellan skola/jobb och aktiviteter? Njae, det kanske jag inte kan påstå. Vi hade lite för kort tid på oss för det, jag och Annika, både sett till det vi ville hinna med och umgänget. För egen del blev det såklart också en tidig morgon för att åka åter till Stockholm och de jobbmässiga förpliktelserna. Dessutom satt vi vakna i sängen med varsin dator alldeles för länge både för att sätta jobbramar för podden och inte minst; att boka biljetter till den twist som gör vårt drömmiga jobbuppdrag i slutet av augusti ännu drömmigare. Jag är inte så mycket för att säga a men inte b, så sorry – men jag är fortfarande i en nyp-mig-i-armen-fas gällande detta och behöver innan planerna delas till allmän beskådning här synka med världens bästa kollega också. Ni vet, den där jag just haft världens härligaste vardagsescape med. Hon har förresten skrivit om vår vardagslyx på Körunda här.