lisa

50 frågor om mig

Vad tror ni om en liten frågelista? Sprang på denna för ett tag sedan och idag känner jag att det är läge. Häng gärna på!

Vad åt du till frukost? Lätt a-fil och Pauluns Granola Hasselnöt & Dadlar. Varje dag, alltid. Vet inte hur många år jag hängt fast vid den kombon nu?

Vilken film såg du senast? Kan inte ens minnas. Jag är totalt världssämst på film och serier. Troligen fragment av Frost, då den går varm hemma hos oss nu. Hel film? Ingen aning.

Nämn fem saker man kanske inte vet om mig: 1. Jag har hoppat canyon swing 2. Jag ogillar verkligen hundar 3. Som barn ville jag bli fotbollsproffs eller idrottslärare (och när jag flyttade till Örebro för att plugga trodde väldigt många att det var för GIH) 4. Jag är kvällspigg och morgontrött. I absurdum. 5. Eh… jag är lite för transparent eller, för jag kommer inte på något mer.

Vilken film kan du alla replikerna till? Dirty dancing.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men sedan inte gör det? Nej, inte ett dugg. Jag är ingen telefonmänniska. Föredrar mess och att ses.

Vill du just nu göra några tatueringar? Nej, jag har en och skulle trots att jag numera inte är så förtjust i den (vet inte om jag någonsin varit) kunna tänka mig fler, men det är ingen aktiv plan.

Sover du med, eller utan kläder på dig? Klart pyjamasfritt.

Vilken parfym använder du? Clean Rain, Marc Jacobs Daisy (den svarta). Köpte nyss Hugo Boss The Scent men är inte blown away.

Hur många landskap har du bott i? 3; Södermanland (Stockholm), Närke (Örebro) och Dalarna (Borlänge).

Sover du på någon särskild sida? Helst vänster, men att ligga vänd mot vägg och inte dörr är viktigast.

Är du en beroendemänniska? Nej, skulle jag inte säga.

Vem är den roligaste människan du känner? Min kompis Anna.

Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, sjukt nog! Den dagen jag får har jag utan tvekan tjänat ihop till den genom åren.

Dagens låt? Väljer sällan på låtar, men ny favorit-spellista på Spotify är “Brand new chill”.

Har du varit med i tidningen? Ja, när jag var ung mycket genom idrotten (fotboll och innebandy) och numera via bloggen.

Hur imponerar man på dig? Genom att ha omvärldsspan och att ha åsikter som man vågar framföra. Om värld/politik osv snarare än människor dvs.

Vilken är din favorit Disney film? Shrek. Men blev verkligen förtjust i nya Aladdin, missa inte den!

Vem ringde du senast? Ett jobbsamtal.

Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmar, men inte särskilt ofta tror jag.

Vilken är din favoritjulsång? Gläns över sjö och strand. Jag var med i en kör back in the days faktiskt, och vi gjorde den så fint. Den skulle kanske passa in som punkt nummer 5 längre upp, förresten? Vi turnerade runt både i Sverige och i andra länder. Jag kan inte sjunga idag.

Vilken är din bästa egenskap? Att jag är positiv och glad, och en ja-sägare – som liksom inte tvekar för så mycket vilket nog många av mina vänner tycker gör mig rolig att var med.

Är du social? Ja, absolut. Men det innebär inte att jag är överdrivet förtjust i kallprat i nya sammanhang. Framför allt inte i alla sammanhang – variationen är stor.

Favoritland utanför Sverige? Har inget direkt land. Något i Asien.

Vad läser du just nu? Allt jag fått lära mig av Tara Westover. Hamnade tyvärr i ofas med min bokklubb där, de läste den i somras när jag missade flera tillfällen med dem, så kanske måste jag byta till deras bok Små eldar överallt av Celeste NG istället.

Hur mycket kontanter har du på dig just nu? 0. Jobbar digitalt på allt från kort till kommunikation och admin.

Favoritskådespelare Elisabeth Moss från Handmaid’s tail just nu. Så hooked på serien, och hon är grym!

Isglass eller mjukglass? Inte glass alls faktiskt, inte så förtjust helt enkelt.

Vad är det första du gör på ett hotellrum? Fotar. Pga resebloggare. Min familj har vant sig.

Från vem är ditt senast mottagna SMS? En förälder till Max kompis.

Vad stod det? “Jag ska kolla vilken tid de ska gå, återkommer!”. Japp, det är Halloweens Bus eller Godis-tåg som styrs upp!

Vad skulle du vilja lära dig? Spanska. Bättre igen, efter att ha kunnat det helt ok efter gymnasiet. Hade kunnat ta mig runt i Ecuador även utan duktiga spansktalande Annika, men vill ha mer.

Vad var ditt senaste inköp? En påse nödvändigheter från Ica maxi. Surprise surprise! Men senaste till mig själv är en ny iPhone. Inte unboxat den än pga måste ladda över 25 000 bilder till en extern hårddisk först. Är så pepp! På unbox och att använda, vill säga. Inte på att hantera bilderna.

Till vem sa du ”Jag Älskar Dig” senast? Minns inte, säger det nästan varje dag till fyra personer så någon av dem.

Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse? Tror inte jag sett mig i spegeln? Vabbat med Meja så den delen återstår.

Vad väljer du, godis eller chips? Godis. Är lite godisråtta faktiskt.

Din absolut sämsta egenskap? Att jag är rätt tankspridd, kan vara i min egen lilla bubbla när t.ex min man pratar med mig – innan jag vaknar till. Eller, har ofta många tankar parallellt. Det funkar ju sådär, för att vara ärlig.

Vad är ditt favoritdjur? Djur alltså? Vet inte – är inte övertygad om djur liksom. Katt tror jag, om det inte är en som jagar smådjur.

Hur lång är du? 173

Vilken är din ögonfärg? Grön.

Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad ändrar du? Det finns en del ytligt jag jobbar på att inte tänka på på det sättet så det lämnar vi men jag skulle gärna vara lite morgonpiggare.

Vad värdesätter du hos dina vänner? Äkthet, spontanitet och humor.

Vilket av plaggen i din garderob är din favorit? Skulle kunna ha min Houdini-fleece på mig varje dag om det hade passat i fler situationer.

Vad får dig att gråta? Oftare lyckliga saker än olyckliga – jag har någon spärr där, tänker bort det. Kärlek till barn och den där känslan när de gör något nytt som är stort i deras värld, men kanske litet egentligen. Ni vet, lyckan av något oväntat på en fotbollsmatch, eller ett litet glädjeämne i att kunna något nytt. Är sjukt blödig för sånt. När de sjunger “bara vara mig själv” eller Goliat på skolavslutningen bryter jag ihop. Börjar typ gråta nu bara jag tänker på det.

Vi ska ta över världen
Vi ska bli stora
Vi ska bli mäktiga.
Och vi ska göra jorden hel, Ja vi ska göra vattnet rent,
och vi ska aldrig skada varandra mer.
Och vi ska slåss, Ja vi ska slåss mot Goliat

Nämn tre saker som får dig att le? Barnen, skidåkning när känslan infinner sig, en vacker utsikt.

Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara? Det är svårt att inte låta denna bli stor. Jag vill såklart svara fred på jorden, att alla får vara friska och att att klimatutmaningarna vänder till stabilt läge. Känns lagom pretentiöst (och omöjligt) bara.

Vilka är dina favoritserier på tv? Jag ser väldigt sällan på TV (på ett sätt som gör att jag registrerar det som jag ser på). Handmaid’s tail. Min sista, och kanske samtidigt första och enda, serie jag riktigt älskat sedan typ Sex & the city.

Vad har du på dig just nu? Mjukisbrallor och en tränings t-shirt. Ska gå och ta tag i det alldeles strax.

Vilken superkraft skulle du välja – att kunna flyga eller att vara osynlig? Flyga. Så häftigt! Osynligt känns mest snikigt, vad ska det vara bra för? Tror inte jag skulle bli lyckligare av det.

Vilket är ditt favoritgodis? Lakrits, rosa skumsvampar och Lindts mörka choklad med mintfyllning.

Vad är din största fobi? Jag har ingen direkt fobi. Avskyr disktrasor men fobi skulle jag inte kalla det?

Så, det var 50 frågor. Svara gärna du med och har du ingen blogg kanske någon fråga iallafall kan besvaras nedan? Vore kul att höra något om dig!

Följ mig!

Mer läsning...
lisa letsgoexplore
1,5 år som egenföretagare och Covid-jobbsituationen