Kerstin & britt restaurang saltsjö duvnäs nacka koloni

Kerstin & Britt – en mysig trädgårdsrestaurang i Nacka

Igår var det mors dag, och det vore nog en överdrift att säga att jag hamnade högst upp i mina barns fokus – men det är väl fullt naturligt. Efter diverse fotbollsmatcher, hemmabad (hurra!) och annat åkte vi dock iväg för en morsdagsmiddag på Kerstin & Britt – en restaurang med mysigaste trädgårdsinramning längs strandpromenaden i Saltsjö-Duvnäs några minuters cykeltur hemifrån. Tidigare låg här restaurangen Koloni under många år, men de nya ägarna har drivit Kerstin & Britt med detta namn sedan 2018. Med det sagt så var det min premiär för besök i denna regi.

Konceptet känns dock igen – en mysig trädgård som gör sig extra fantastiskt i inramning en somrig och varm dag som igår, och på det klassiska rätter och charm.

På mors dag igår fanns en satt meny utöver den vanliga, och vi var riktigt nöjda med den löjromstoppade Öjeby-toasten och den ugnsstekta laxen med vit och grön sparris, färskpotatis och mousseline-sås.

Den vanliga menyn bjuder på klassiker som ceasarssallad, husets köttbullar, toast skagen, pocherad fjällröding och en hel del annat till vad jag utan att ha testat maten tycker känns som rimliga priser, och i efterrättsväg gäller klassiker som kladdkaka och bärpajer. Med andra ord trevligt och bra som restaurang, och värt besök för en fika – eller för den delen ett gott glas i den mysiga trädgården.

Vi konstaterade rätt snabbt att vi gärna skulle komma förbi för en spontan öl någon kväll – men ännu hellre om känslan varit lite mer lounge-ig. Lite skön musik på låg volym hade gjort det ännu mer inbjudande. Och, en sommarkväll med en grill på hade ju varit väldigt trevligt? Hade också gärna sett mer leksaker eller så för barnen så de hade kunnat leka runt ännu mer i den så mysiga trädgården. Här i centrala Nacka saknas verkligen den typ av ställe, och Kerstin & Britt har verkligen så stor potential att blomma ut ännu mer, och kännas än mer levande. En nivå till på det och jag och Henke hade givet stannat oftare under våra kvällspromenader då vi passerar stället.

Det var en hel del folk igår, vilket var kul att se. Kerstin & Britt har öppet onsdag till söndag i maj och utökar till varje dag under juni, juli och augusti. Här kan ni se deras öppettider i detalj, rekommenderas att dubbelkolla då tiderna är lite olika mellan olika dagar.

Så miljön var det. Restaurangen ligger längst in på en stor gård som gränsar till strandpromenaden och vattnet i Duvnäs. Gården är en gammal ateljé och konstnärshem för Olle Nyman – Nackas egna Carl Larsson-gården känns det lockande att skriva. Restaurangen ligger således vid konstnärsgården som rymmer ett aktivt galleri, ateljéer för både barn och vuxna, och ett personhistoriskt museum där allt står precis som det lämnades.

Trädgården, där man helst sitter och äter när vädret tillåter, ligger innanför huset och mellan de charmiga byggnaderna.

Jag har aldrig suttit inne på restaurangen, men det finns sittplatser och eldstad och utlåtanden om mysig miljö för julbord så det finns uppenbarligen en dimension till utöver trädgården.

Om du inte som vi bor en kort cykeltur bort så finns parkering precis utanför mot vattnet med plats för tiotalet bilar, och det är en kort (och fin) promenad från Saltsjöbanan hållplats Saltsjö-Duvnäs eller från busshållplats Skuru skola.