midsommar

Att inte behöva skriva om midsommar

Nej, jag behöver ju inte det. Vi gjorde samma som vi gjort i – är det 8 år nu? – och känslan var exakt samma som förra året då jag skrev om barndomsminnen som skapas och umgängen för stor och små. Njutning och en varm försommarhelg – och starten på hela sommaren.

Midsommar handlar om traditioner vi skapat och håller fast vid, som är en blandning mellan äkta midsommartraditioner och sånt vi gör för att vi vill och väljer. Midsommar har på något sätt blivit min mest traditionella högtid – i avseende att varje års firande liknar det föregående året. Med det sticker den ut i jämförelse med helger som jul och påsk och är nog ärligt talat min allra bästa numera. Jag är väldigt medveten, och ännu mer tacksam, över våra vänner familj F som bjuder in oss till sitt landställe och med det skapar alla förutsättningar för det. I skärgård, vid hav och sjö. 15 vänner, lite mer än hälften barn. Så lyxigt det kan vara!

Jag har knappt fotat, men vi har börjat varje dag med morgondopp, och fortsatt på samma sätt. Plus 27 i luften och 21 i insjön – kan det bli ljuvligare denna årstid?

Sommaren 2020, efter en vår då vi fått upplevt det märkligaste och på många sätt tuffaste hittills. Den är så välkommen.
Coronakrisen och allt det konstiga, jobbiga, skrämmande är inte över men för en helg kom allt i skymundan. Annorlunda var den, med det i åtanke, men samtidigt så vanlig och bekant. Njutning.

Sommaren är här. Som jag ska njuta den!

Följ mig!

Mer läsning...
Om påsk, stress, världens storlek och nuet