sommar åre totthummeln

Åter i Åre – med nya mtb-banor, aktivitetsstigar och toppbestigning

Det kändes lika välbekant som vanligt när vi svängde in mot Åre efter en lång kvällskörning häromdagen, trots att det sedan vi flyttade in i vår lägenhet för över 4 år sedan aldrig gått så lång tid mellan två besök. När vi åkte hem efter ett riktigt ljuvligt sportlov i slutet på februari hade vi ingen aning om att vi inte skulle komma tillbaka förrän 5 månader senare, men vem hade kunnat förutspå och förstå vidden av det virus som ungefär just då började spridas i Sverige.

Vi missade två långhelger och ett påsklov, och lite till.

Och så blev det så, att vi kom tillbaka just som jag avslutade min obligatoriska karantän efter just nämnda virus.

Det är okej, jag är okej. Men att vara i detta mecka av restauranger och barer och inte ha någon smak överhuvudtaget är klart trist, och min ork är inte som vanligt. Jag är glad att vara frisk igen, och att överhuvudtaget kunna var här, men längtar tills jag är tillbaka helt och hållet. Men, ÅH, så ljuvligt det är att var här! Älskade, älskade Åre.

Det är inget dröm-sommarväder direkt, men det känns genomgående för hela Sverige. Eller alltså – några sitter säkert någonstans och tycker att det är helt okej, men själv är jag inte särskilt förtjust i under 20 på ställen som mer bygger på dagar av vatten, stränder och så – och i den jämförelsen så är jag hellre i 12 grader och växlande här än 18 och växlande där.

Nya mountainbikeleder i Björnen

Förra året lämnade vi barnens cyklar hemma då de inte kändes så sugna, men i år är de med – vi har hört mycket om de nya mountainbikelederna i Björnen och var alla sugen att prova. Nu finns flera nya, maskinbyggda leder i Björnen som är perfekta för barn. Vi gillade extra den nya Stubinen, och barnen åkte varv på varv på varv vid Skill area. Här kan ni läsa mer om mountainbike-lederna i Björnen. Upplägget är lite uppdaterat med nyheterna för att samla informationen lite.

Och yes – Meja har lärt sig cykla, hurra!

Aktivitetsbana vid Buustamon

En nyhet för i år är en aktivitetsbana vid Buustamon, mellan Ullådalen och Rödkullen. Det är en utmärkt slinga på 700 meter med stopp för aktiviteter – små utmaningar eller om man så vill; tävlingar. Perfekt för barn i låg/mellanstadieålder. Fina fjällvyer är bonus!

Premiär upp på Totthummelns topp

Vi har tidigare år bara gått till Nalleklippan med barnen, men själv älskar jag att gå runt och upp på Totthummelns topp – och med en Åreskuta i blåst och dimma kändes Totthummeln som en mer lämplig toppbestigning än Åres högsta topp. Dessutom mer lämplig för en 4-åring som inte längre passar i bärstol.

Och – oj så fint det än en gång var! Jag blir aldrig besviken, och barnen klarade det hela hur bra om helst.

Imorgon väntas riktigt uselt väder och till helgen desto bättre. Vi hänger kvar, och anpassar aktiviteterna efter vädret. Hinner natur och chill – och Åres hundra väder på en dag… Jag är tacksam för dem. Lever dem.