aktivitetsbana buustamon Åre barn

Aktivitetsbanan Buustamon; nytt för barn i Åre

Åre bjuder på en uppsjö av aktiviteter för barn, och en nyhet för sommaren 2020 är aktivitetsbanan vid Buustamon. Det är en 700 meter lång led som utgår från restaurang/hotell Buustamon mellan Ullådalen och Rödkullen, och som sträcker sig genom björkskogen och de närliggande pisterna. Längs leden ligger ett antal stationer som bjuder på olika typer av utmaningar – tävlingar, enligt mina barn som är lagda åt det hållet. ”Som mästarnas mästare!”, som de själva uttryckte det vid någon av uppgifterna.

Karta och resultatkort hämtas inne i Buustamons hotellreception – och sedan är det bara att sätta igång. Jag skulle säga att aktivitetsbanan Buustamon passar perfekt för barn i låg- och mellanstadieålder, men även yngre barn kan testa på många av dem med lite modifikation. Det gäller att hoppa, pussla, klättra, krypa – och allt i en riktigt härlig fjällkuliss.

När vi gick banan var det väldigt blött underlag både i skogen och i pisterna, och jag rekommenderar både vattentäta skor och oömma kläder.

Självklart är det läge att kombinera Buustamons aktivitetsbana med en lunch eller fika – Bustamon är en av Åres bästa backrestauranger är miljön är mäkta mysig. Tyvärr hade de stängt lite tidigare än vanligt den dag då vi körde banan så vi snuvades på fikan – men kolla upp både tid för detta aktivitetsbanans öppettider.
Sommartid går det att åka bil hela vägen fram till Buustamons fjällgård.

Jag lägger till denna roliga lilla aktivitet till listan över tips till Åre med barn – som du hittar i sin helhet här.