Stockholm sommar solnedgång

Det är så långt kvar tills augusti

En konstig rubrik kanske, men igår hade jag en första semesterdag hemma i huset i Nacka efter semesterns inledande götborgsvecka, och tog fram en oöppnad Damernas värld, kvar i sin plast och allt. Det finns sådana runt om hemma, för jag hoppar konstant på bra erbjudanden om prenumerationer och sedan hinner de aldrig läsas, de där magasinen. Det var inte en ny tidning, insåg jag, utan en från förra sommaren och då med tema ”augusti och nystart i vardagen”. Som att snabbspolas till det som kommer då, när vi har augusti. Ångesten fullkomligt grep om mig! Samtidigt så vet jag att när den tiden kommer så är jag alltid redo för den och omfamnar den. Men inte nu. Sommaren är i sitt esse och jag är så mitt i den. Har redan många dagar av underbara sommardagar bakom mig, men ännu fler framför mig. Omfamnar situationen fullt ut. Så jag säger det som ett mantra; det är långt kvar. Andas lugnt.

Det är den 10 juli och jag är en vecka in i min semester om hela fem. Inte oändligt, men långt. Jag njuter så!

Sommaren – ni vet, den som är juni juli augusti – har redan bjudit på en hel del höjdpunkter. Såhär ungefär;

Skolavslutningar och student

Barnen avslutade årskurs 1, 6 och 8 och har alla gjort det med bravur. Stora, fina barn – tänk att vi är en familj med tyngdpunkten i högstadiet snart? I Borlänge sprang äldsta kusinen ut från den skola där jag själv stod med mössan i högsta hugg för herregud tänk att det är 27 år sedan hur är det möjligt? Finväder och festligheter med familj och vänner från nu och förr. De är fina, skolavslutningstiderna och inte minst studentfiranden, även om tidsperioden som sådan är väl intensiv.

Freyja + Söder

På Söder har öppnat en ny takbar, rejält haussad av många. Freyja + Söder, där Freyja syftar till restaurangen och Söder till takbaren, bjuder på de absolut härligaste vyerna över vår vackra stad från sin urbana al fresco-bar. De som käkat i restaurangen innanför verkar nöjda – det får bli till hösten. Så länge vädret levererar som i juni räcker aperol på taket för min del. Gå dit, absolut – viben är skön och utsikten fullkomligt fantastisk!

Stockholm och juni. Det är en oslagbar kombination! Jag älskar min stad året om, men aldrig så mycket som i juni i sitt mjuka och samtidigt så intensiva ljus.

Juni var intensiv hetta som aldrig tog slut, en torr värld, uteserveringar och promenader, hemmaodlingar och kvällsbad efter fritids i närmaste sjö.

I fantastiska handbollscupen Eken cup gjorde Meja sin debut i yngsta klassen, och då Stellas lag nu slagits ihop med de ett år äldre tjejerna och gått upp i äldsta klassen Flickor A befann de sig båda på ett varmt Gubbängsfältet samtidigt. Den känslan!

Jag körde kompis-padelturningar och käkade på fina – men tyvärr lite överprisade – restaurang J. Löjromspizzan får full pott dock! Kanske rimligt att just den kostar mer än andra givet mängden löjrom.

Steam hotel

En varm sommardag var också den då jag åkte på bloggkonferens till Steam hotel utanför Västerås – en favorit i repris. Tipsens tips är helt klart att följa Ess groups nyhetsbrev och kunna haffa prisvärda paket på deras ljuvliga hotell. Jag håller Steam som destinationshotell väldigt högt, även om Ellery kanske är det bästa hotellet för sommarperioden.

Midsommar i skärgården

För är det 11 året i rad? firade vi midsommar med vännerna på Vindö. Till i år har livet bjudit på förändringar, men traditioner och ljuvligt häng har inte förändrats. Ännu är alla barn med, men där är jag till viss del smärtsamt medveten om att de förändringarna ligger framför oss. De är så stora nu – Stella snart 15. Jag är tacksam så länge de vill vara med, i midsomrarna som utgör deras barndomsminnen och nutiden på samma gång.

Grus grus

Rekommenderar varmt Grus Grus på Odenplan för en ambitiös vinlista och underbart god mat!

Att Espresso house avslutar sin kaffepremuneration är för övrigt en av junis sämsta nyheter (i ett fullkomligt egoistiskt och ytligt perspektiv, dvs).

Dalecarlia cup & Partille cup

Min njutning var så stor när jag satte på frånvaromeddelandet på datorn och checkade in i stugan i Dalarna. Semester mode; on (trots en del återstående jobb). Miljön har den inverkan på mig.

Max och hans lag spelade Dalecarlia cup för andra året i rad. Framför oss ligger att uppleva Gothia cup, men jag lever tills dess i tron att Dalecarlia är Sveriges bästa. Fantastiskt arrangemang, trevligt folk och alla planer samlade på ett enda fält med gångavstånd till allt. Det är så unikt!

Två kvällar fick vi hemma, med fokus familj – alla samlade, hurra! – och senare vänner. Familjens val i matväg en sådan kväll innefattar chark och allt gott som finns för gott, gott och gott blir ju gott. Sedan väntade Göteborg för handbollscup av somrigaste och härligaste slag. Partille cup var första gången för oss och trots ostadigt väder en fantastisk upplevelse. Stella hängde förstås rakt igenom med sitt lag (och andra), men vi i resterande del av familjen roade oss på egen hand med Liseberg, Universeum, kompis- och familjehäng och annat.

En onekligen bra start på sommaren – den som just börjat. En semestervecka klar, fyra återstående. 5 sommarveckor gjorda och 7 kvar, för vi har väl 12 i Sverige väl? Halleluja!