Liseberg Grand Curiosa hotell recension

Liseberg Grand Curiosa – recension av ett lyckat koncepthotell för familjen i Göteborg

Inlägget innehåller reklamlänkar

En dag i juli siktade vi in oss på en dag på Liseberg, och för vårt sällskap om två vuxna och två barn ville vi bo båda nära och bra parken – och jag spanade förstås in mig på nyöppnade hotellet (adlink) Liseberg Grand Curiosa. Där det tidigare låg en stor parkeringsplats har det byggts ett stort hotell, som inretts maxat i bästa Lisebergs-anda. Ett koncepthotell värdigt Liseberg, som ju är en nöjespark värd namnet. Direkt man kliver in genom dörrarna på hotellet – det vill säga precis utanför Lisebergs södra entré – möts man av vad som känns som en blandning mellan Alice i Underlandet, Liseberg och allt man förknippar med ostindiefararen. Jag förstår inte fullt hur man kan lyckas så otroligt bra? För, på samma gång som det känns som ett hotell med en magisk touch där allt är genomtänkt och med barn i fokus, så är det så stilfullt och snyggt. Nej – det är inte hotellet vuxna utan barn i sällskap kanske ska välja för nivån av stim ligger förstås så högt som man kan tänka sig på ett familjevänligt hotell som detta, men det är snyggt med detaljer som vuxna gillar minst lika mycket som barnen gör med sina. Barnens största wow ligger nog i rutschkanan som slingrar sig från hotellets andra våning ner till lobbyn, de många lekfulla detaljerna som ryms i bokhyllor och koffertar runt om hotellet, spelrummet med allt och lite till, den välutrustade cafédisken med godis-cupcakes och cake pops, den i orangeriet snurrande klassiska karusellen och gosedjursinfernot med fokus på lisebergskaninen. För vuxna finns sköna soffor av olika stilar, café och restaurangytor som bjuder på lugn trots lekande barn en bit ifrån och snygga detaljer i allt.

Men det var om känslan på hotellet allmänt, och gemensamhetsutrymmen.

Rummen

Det är inte så enkelt att hitta bra familjerum på hotell. Vår benchmark för natten i Göteborg – när vi letar något riktigt centralt – är till exempel ett rum för över 4000 kronor på Scandic Opalen och då med en våningssäng från väggen i ett normalstort rum, eller att boka två rum på vilket annat hotell som helst. På Liseberg Grand Curiosa är det familjerum som gäller – och de är så välplanerade! Innanför dörren ligger ett litet rum, att likna med en mysig sovalkov, med en våningssäng med möjlighet att dra ut en tredje bädd under den nedre. Mysfaktorn stor, och samtidigt fullt praktiskt med hyllor och laddare för skärmar och andra viktigheter. Bredvid sovalkoven ligger det rymligt och snygga badrummet, och bredvid det ett ombonat dubbelrum av klassiskt slag. Perfekt planerat för att yteffektivt rymma en familj med upp till 3 barn, och ändå kännas rymligt och avskiljt. Vi betalar 2800 för vårt klassiska familjerum ”Grand curiosa” vilket känns riktigt prisvärt. En snabb sökning visar dock att priserna varierar rejält från natt till natt, från billigare än det vi betalade till dyrare.

Här kan du kolla in olika priser för Liseberg Grand Curiosa på Booking.

Många rum ligger med utsikt in mot Liseberg.

Läget

Läget är helt perfekt för syftet, vägg i vägg med Liseberg men ändå bara en promenad ner till centrala Göteborg.
2024 öppnar ett nytt, enormt äventyrsbad; Oceana, till vilket Liseberg Grand Curiosa kommer att ha direktingång.

Restauranger, caféer och och frukost

Det finns ett flertal caféer och restauranger i hotellbyggnaden. Café Agnes har en fantastisk disk med sötsaker, hemmagjord glass och gott kaffe i mysig inramning.

Takterassen Mei Rose Rooftop Bar & Bistro hade vi tyvärr inte tid med, men den låter minst sagt lockande. Jag misstänker lika maxat inredd och maten låter i mina öron 100%.

Stig ut på stans skönaste takterrass och låt dig svepas med till fjärran land. Här serveras äventyrliga cocktails och vansinnigt goda grillrätter med äkta kinesiska smaker. Hett, sött, rökigt och svindlande gott! Allt med utsikt över den glittrande Lisebergsparken och en oändlig horisontlinje. Välkommen upp! 

Liseberg Grand Curiosa

I den större restaurangen Saluhallen finns varierad mat under hela dagen, och det är också här frukosten serveras. Det är högt tryck vid vår frukost, då hotellet är fullbokat. Logistiken flyger helt ok och vi uppskattar att kunna sitta ute i lugnare baren när vi väl hämtat våra frukosttallrikar, och njuta av allt det goda. Utbudet är toppen för alla, med ”extra” som hemgjord müsli, ingefärsshots, overnight oats och chiapudding som tilltalar oss större och ett ytterst maxat påläggsbord för pannkakorna för de små som inte väljer antingen eller utan både och när buffén inkluderar minimarshmallows, chokladknappar, olika sylter och såser.

Man har tänkt på allt, och till och med i det välutrustade gymmet känns stilen på Liseberg Grand Curiosa igen. Ställningarna är rostiga och väggarna vinröda – jag märker vilket hotell jag är på även på gymmet. Imponerande!

All in all – ni har läst in det vid det här laget. Min recension av hotell Liseberg Grand Curiosa och dess slutbetyg är verkligen allra högsta för familjen som ska besöka Liseberg (eller om ett år badlandet Oceana). Det är verkligen en hit och jag är så imponerad av hur ett koncept så snyggt sytts ihop och fyller sitt syfte till 100% och ger en extra magisk och lekfull inramning på besök på Liseberg som för många barn är drömmigaste som finns att göra. Så värt!