Man kan ju nästan tröttna på grillat under en så lång och vädervänlig sommar som denna, och då är det inte fel med variation. Här kommer förslag 1 av 3, som vi lagat den senaste tiden.
Jag börjar med det vi gjorde igår kväll som variation till köttbitarna, kycklingfilén och laxen – köttfärsspett lindade i bacon. De var enormt goda!
Jag höftade ingredienserna men ville ha lite sting i dem så i nötfärsen blandade jag rätt mycket sambal oelek (säg 1,5 msk till 600 gram köttfärs), ett par vitlöksklyftor, lite soya, salt, peppar och färsk timjan (bara för att vi hade just det hemma). Jag gjorde blandningen flera timmar innan vi skulle grilla så den skulle hinna mumsa till sig.
Sedan gjorde jag järpar av färsen och satte på spett (som jag haft i vatten innan). Lindade bacon runt. Ner på grillen och till gjorde vi mandelpotatis i ugnen med timjan, paprika, rödlök och olivolja. Serverade med fetaostcreme (fetaost, gräddfil/kvarg, vitlök, salt och peppar) och lite guacamole (för att det också fanns i kylen). Jag hade tänkt göra Pimientos de Padrones (små gröna paprikor som är lite peppriga) med flingsalt till men det fanns inte i landsbygdsaffären. Nästa gång!
Fin mat för fin kväll, och barn som kvällsfiskade i båten i solnedgången.