I tell you! Lyckats göra två sjukt bra sallader de senaste dagarna så nu tipsar jag vidare.
(Titta gärna på dessa inlägg för mer salladstips 1) och 2) – roliga och fräscha tillbehör t.ex till grillat)
Två sjukt goda sallader till grillat
Matvetesallad med halloumi – 8 pers
(Denna komponerade jag själv med inspiration från några olika recept)
5 dl matvete (kokad i grönsaksbuljong)
1 stor kruka basilika (dela grovt)
1 kruka persilja (hacka grovt)
1 paket sojabönor
1 paket körsbärstomater
1 burk oliver
1 burk soltorkade tomater (hacka grovt) med sin olja
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
Peppar
Blanda soltorkade tomater, vitlök, oljor, vinäger. Blanda ihop med den svalnade matveten. Blanda i resten.
Så klarar den sig i en dag eller så, smidigt.
Servera med halloumi, som du gärna stekt i kuber. Komplettera t.ex med kryddiga korvar om någon i sällskapet inte gillar halloumi eller är lite omodern veggo-motståndare.
Den andra är enkel värre men har otroligt goda och fräscha smaker av citron. Lite fint liksom – smak med klass.
Risonisallad med citron (4 pers)
3 dl risoni
1 st citron
1,5 dl parmesanost, grovt hyvlad
1 kruka rucola
olivolja
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1. Koka risonin enligt paketet. Låt den rinna av och svalna lite.
2. Tvätta citronen under hett vatten och riv skalet fint. Blanda i det och kläm i lite av saften.
3. Rör i parmesan och rucola. Salta och peppra generöst och droppa i lite olja.
Recept: Liselotte Forslin
Vi grillade kycklinglårfilé till (min absoluta grill-favorit) och såsen är turkisk yoghurt + gräddfil som jag rev ner parmesanost i.