Årskrönika 2008

Eftersom årskrönikan jag skrev häromdagen är av det något mastigare slaget så kommer här en light-variant. Kategorierna blev jag inspirerad till i Sandras mysiga blogg.

ÅRETS HAPPENING: Stellas födelse, 15 juli. En fantastisk upplevelse!  
ÅRETS PROJEKT: Bland många (lgh-uthyrning, flertalet jobbprojekt, långväga bröllopsresa, NY mm) är det såklart Bebisprojektet som var det största och bästa. Lång väntan och längtan, en häfitg "resa", och vilket mål sedan!
ÅRETS LÅT: This is the year med Marit Bergman. Den akustiska versionen hade vi som bröllopsvals, och ja, snacka om att detta varit Året med stort Å.
ÅRETS KONSERT: Peace and Love var bäst som vanligt, och allra bäst var nog The Hives tyckte jag. Mycket kanske för att det var första gången jag såg dem.
ÅRETS FEST: Vårt bröllop. Fest från tidig morgon till tidig morgon kan man säga.
ÅRETS RESA: New York alla kategorier! Ljuvliga Costa Rica i all ära…
ÅRETS IDROTTSHÄNDELSE: OS i all ära, men det finns en sport som jag älskar mer än mest – så jag tycker ändå Fotbolls-EM, trots mediokert resultat. Tänk att vi hade biljetter till alla Sveriges matcher men inte kunde åka. snyft.
ÅRETS HURRA: För oss som fick en underbar dotter!
ÅRETS SLIT: Kan sammanfattas i ordet: Packa. Tänker främst på när vi skulle packa ur lägenheten och tänka i 200 steg (till Dalarna, till NY med flygfrakt/syster/oss/…/…, till Costa Rica utan att öppnas innan blabla/till bröllopet men ej.." aaah blir trött bara jag tänker det. Men det var ju ett lyxproblem ;-)) Sedemera pack i för liten bil, men det ledde ju till Årets Köp nedan.
ÅRETS PLAGG: Odd Molly-klänningen mamma postade till NY. Skönast och bäst såväl nygravid som höggravid som ogravid.
ÅRETS BOK: Flyga Drake av Khaled Hosseini.  
ÅRETS SKIVA: Håkan Hellströms "För sent för Edelweiss".
ÅRETS KÖP: Ny bil efter mycket snack, kul (trots dålig tajming just i begynnande finanskris)
ÅRETS LYCKA: Stavas S-T-E-L-L-A. Men känslan av total lycka kom också där – när dörrarna slogs upp i kyrkan. Jag och H.
ÅRETS SORG: Har klarat mig ifrån större sådana, vilket jag är oerhört tacksam för. R. Och sjukdom, men det var (är) mer oro än sorg dock.
ÅRETS FÖRÄNDRING: Haha, ja, att två blivit tre märks ju om man säger så… 🙂 
ÅRETS TV-SERIE: Barnmorskorna.
ÅRETS FILM: SATC – the movie. 145 minuter av njutning. Av platserna den utspelar sig på inte minst.
KOMMANDE ÅRS FÖRHOPPNING: Att jag även nästa år kan summera ett år där jag i princip uteslutande känt mig lycklig, för min skull såväl som för mina närmaste. Och så hoppas jag så mycket på min vän K. Hon vet. Jag hoppas att världsläget blir att kännas lite ljusare, och sen – ja en massa annat sånt, men jag kan ju inte sitta här och önska fred på jorden egentligen… 
Så jag hoppas på mycket kärlek och kramar, och lämnar det vid det! Och så hoppas jag att vi kommer iväg till Thailand till nästa nyår. Massor. För min fina lilla familj hoppas jag att vi fortsätter åt samma håll vi börjat och hittar en fin balans mellan egentid, familjeliv, jobb och allt, så vi alla tre trivs som allra bäst med tillvaron. Som en påminnelse till mig själv avslutar jag med en förhoppning om att återkomma i min trivselform, efter ett år där min kropp fyllt funktion åt inte bara mig själv…
Happy 09!