Detta är sista inlägget om Barca. Har lite svårt att slita mig bara, det var så NICE! Jag tror mamma helt klart är nöjd med sin 60-årspresent. Jag, svägerskan och A också. 🙂
Så, jag avslutar med några små tips.

El Born
Visst var detta en underbar stadsdel! Små, charmiga gränder fullspäckade med tapasrestauranger och ”hål-i-väggen”-vinbarer och designerbutiker. Mysigt på dagen, och rätt ställe för mat och vin och mojitos på kvällen. El Xampanyeria på C. Montecada såg verkligen charmigt och stimmigt ut, men var fullt tyvärr. Stället vi hamnade på snett mittemot var dock ett riktigt bra alternativ, med nice tapas och god cava. Dock gott om mysiga ställen och bara att droppa in på något som verkar schysst.

Shopping
Åh, det finns ju så myyyycket! Alla stora märken såklart, men också en hel del vi inte har hemma. Och skor. Så mycket skor. Ungefär samma priser som hemma, men kul utbud. Hela gamla stan med utgångspunkt vid Plaza Catalanya är bra område för shopping.

Maten
På tips från Kristin (tack!) gick vi på Lonja de Tapas en kväll. Grymt bra tapas! Förutom tapas (som det blev alla kvällar) är ju en paella inte fel. Paellan nedan med bästa utsikt – över Barcelonas härliga strand. Stranden förresten – hade vi bara haft fler dagar hade jag gärna spenderat mer tid där.

Sightseeing
En hop-on-hop-off buss är alltid ett bra sätt att se stora delar av en stad på kort tid. Och faktiskt så är det rätt skönt att sitta och softa på ett busstak i ett par timmar också… Röd linje åkte vi, på rekommendation från vår trevliga lägenhetsuthyrare – överlägset bäst enligt honom. Den passerar bl.a Sagrada Familia och Nou Camp – och mycket annat. Blå går förbi olympiska byn och vackra Plaza Espana – vilket vi dock ej hann med denna gång. Från olympiska byn har man fin utsikt över stan, och där var jag när jag och H var i Barca för ett par år sedan. Och sen – fotbollen. Ah, fotbollen. Det var också något jag gjorde senast men ej nu (trots Zlatan – men vi tajmade ingen match tyvärr). Helt fantastisk upplevelse! Nou Camp i sig, men framför allt med kamp. Grymt.

Den här gången fick vi nöja oss med att se Zlatan från busstaket. Imponerande att klä en hel husfasad dock…
IMG_0081

Barcelona är verkligen en stad som har allt, och när jag är i en sån stad kan jag inte låta bli att undra hur man egentligen fungerar som väljer att bo i Sverige… Hade det inte varit för familjen och vännerna hade valet varit rätt enkelt!

För övrigt – vi åkte med Ryan Air till Girona. Det man inte får i komfort har man igen i sparade pengar, och jag tycker det är helt okej om en resa inte är längre än denna – runt 3 timmar. Weekendresor är en lisa för själen och ett enkelt sätt att få lite lyxkant på tillvaron. Jag älskar det – ge mig mer!

IMG_0180