Det blir nog vaccin ändå

Jag har verkligen vacklat i frågan om vaccinet mot den nya influensan (ett uttryck som för övrigt låter ännu löjligare än svininfluensa). Det finns många anledningar att inte ta vaccinet, men också många för att ta det. Själv har jag bestämt mig för att fördelarna är fler och starkare än nackdelarna.

Jag tycker att det är otäckt med biverkningar som det talas om. Men samtidigt tror jag inte att det skulle mörkas om det verkligen fanns farliga sådana, eller man anade att det skulle komma en massa allvarliga biverkningar som man inte upptäckt genom de tester man gjort på 12000 personer (enligt denna information). Jag är helt enkelt lika orädd för biverkningar som jag är för att få influensan – jag tror inte den skulle vara alls farlig för mig.

Jag tar vaccineringen för att skydda Stella som ingår i riskgruppen (barn under 2 år) och som ej vaccineras. Jag tar det för samhällsskyddet, för att jag om någon borde stå upp för andra . Jag tar det för att jag ej vill bli sjuk i denna influensa när vi ska iväg på vår drömresa till Thailand.

Och lite tar jag det för att jag är så jäkla trött på debatten, där jag ibland får uppfattningen att folk är emot just för att verka allvetande, smarta, ha mer koll än regering och media, och för att det är haussat. För konspirationsteorier. Orka, liksom! Jag kan ha helt fel, men jag blir väldigt trött på detta… Och föredrar information från Smittskyddsinstitutet och liknande. Konspirationsteorier i all ära.

Så idag går vi in och tar sprutan. Vi får väl se hur det går (om vi ens får det idag).