Som jag tidigare berättat så har ju Stella börjat strula rejält när hon ska somna för kvällen. Lägga själv med lite välling funkar inte längre, utan vi ska sitta bredvid hennes säng eller i allra värsta fall ligga bredvid henne i vår säng.
Inte ok.

Givetvis vet vi vad det beror på. Vi hade någon kväll då vi satt där av någon anledning, och sen var det några nätter i rad då vi flyttade över henne till oss på tidig morgon, istället för att ramsa henne till sömns igen i sin säng.

För att tala Anna Wahlgren-språk så har vi bekräftat henne farhågor/frågor gällande att hennes säng är en otrygg plats och fel att sova i. Såklart hon inte vill vara där själv då, utan hos oss. Detta samtidigt som hon kommit in i åldern då förtrots gör sitt intåg.
Det blev aldrig någon snabb rätsida på det heller, pga Thailandsresan och de många olika sovplatserna och kvällsrutinerna där.

Vi har helt klart lite att ta tag i här hemma. En minikur är absolut nödvändig, och nu måste vi bara lägga upp strategin och ha den helt klar för oss så vi agerar övertygande och konsekvent. Detta måste jag läsa på lite om. Helst skulle jag lägga in en tråd om Stella på Anna Wahlgrens forum, men jag känner lite att vi varit för långt ifrån hennes metod det senaste året i och med läggningen med välling osv, så vi hör inte riktigt hemma där. Men däremot blir det just där jag kommer söka svar på alla frågor, för dels är det forumet det enda där folk verkligen är trevliga och försöker hjälpa till, och dels är jag så övertygad om den metodens förträfflighet. I de andra föräldraforumen kastas bara skit åt höger och vänster och väldigt få ger råd utan att själva vilja slå sig för bröstet. Inte heller är skrikmetoder något för oss. Jag är så säker på att problemen uppkommit just pga det jag skriver ovan, så att låta henne själv ligga och skrika ger ju bara sömn pga uppgivenhet från henne, inte trygghet. Ej min tekopp.

Sen ett litet tillägg bara om att jag egentligen inte klagar, när Stella väl somnat efter läggningar på 5-60 minuter så sover hon hela natten och till 7-snåret på morgonen så den biten är vi väldigt glada och nöjda över.

Strategiinfo kommer…