Så fruktansvärt ARG!

Jag har ju tidigare berättat om när Stella inte bara var röd, utan helt sönderfrätt på baksidan av låren när hon kom hem från dagis. Sedan dess har det inte hänt, inte mer än ”normalrött” för ett barn med riktigt känslig hy.

Igår när jag hämtade så sa dock en fröken att ”jag måste berätta om dagens utflykt”. Stellas avdelning är på utflykt på tisdagar – mysigt värre. Iallafall så sa hon att Stella då bajsat under utflykten och att ”då kunde vi ju inte byta”. Jag bara ”Eh, va?”. ”Nej”, sa hon, tydligen inte. What? 
”Så nu är hon vääääldigt röd igen”, berättade hon.

Jag blev skitarg rent ut sagt. Gjorde inget för att inte visa det heller. ”Ni VET ju att hon är känslig”, sa jag. ”Det är inte första gången hon fått sönderfrätt rumpa. Det blir regelrätta KÖTTSÅR”, sa jag. ”Jo, ja, det är ju det det har blivit nu”, sa fröken.

Så jag fick säga att om de inte kan ta med blöjor på utflykt (men jo de gör de, men byter bara kissblöjor om jag förstod rätt mitt i mitt chockade och ruggigt arga tillstånd) så kan Stella helt enkelt då inte följa med. För hon kan inte riskera att behöva bli med köttsår i hela rumpan och baksida lår om det vill sig illa, och ha ont i flera dagar.
Jag kände mig helt gråtfärdig, stackars stackars Stella! 
Jag menar, och det sa jag också, att för ett barn med den typen av känslighet – vilket de ju VET sedan tidigare! – så måste man ju kunna göra undantag. Hellre ett byte och en halvdåligt tvättad rumpa (de måste väl kunna ha med våtservetter eller?!) än inget byte alls?!

Jag är så irriterad, och det undgick som sagt inte den fröken som släppte nyheterna igår. Men jag måste också prata med de på hennes avdelning, för jag måste verkligen försäkra mig om att detta aldrig händer igen. Att det ens ska behövas!!
Det här är bara INTE OKEJ, vilket jag också poängterade igår.

Stella? Hon har rejäla sår som varar och är oerhört röd även framtill. Lite gnällig igår kväll, men feta lager inotyol gör som alltid sitt jobb och det går helt klart framåt.

Suck.

(För övrigt hade hon ändå på sig sina lite hårdare, ganska tajta jeanstights. Varför inte byta till hennes extra-mjukisbyxor som ligger på dagis, så hon iallafall sluppit skav när skadan väl var skedd? Suck igen!)

  1. Jag blir så arg men samtidigt fruktansvärt ledsen när jag läser detta ! Vad är det för människor egentligen ? Lämnar vi inte våra barn för att de ska bli omhändertagna ? Hoppas det bränner ordentligt hos dem nu och att de ALDRIG gör om det ! Jag tycker såå fruktansvärt synd om Stella ! Lider med henne !
    Ahh….som sagt såå arg :@

  2. Men herregud!! Det är ju helt sanslöst om dom inte kan lyckas byta en bajsblöja bara för att dom är på utflykt.. Känns inte som en vettig förklaring ens, vi föräldrar lyckas ju så varför ska inte dom kunna?

    Så då menar dom att om dom är ute två timmar och ett barn ”råkar” bajsa på vägen ut på utflykt så får denna någon helt enkelt gå med bajs i rumpan i över två timmar!? Helt klart inte okej och hur kan man som dagisfröken motivera att INTE byta blöjan.

    Förstår att du är arg och irriterad. Jag skulle också bli helt tokig!! Alltså, det är ju inte så långt ifrån vanvård om dom nu MEDVETET inte bytt blöjan. Fy sjutton!! Skäll ut dom ordentligt och får du inget gehör så gå till rektorn för sådär kan dom ju faktiskt inte bete sig!!!!!!!

  3. Men stackars Stella!

    Det är ju helt sanslöst om de menar att de inte kan byta blöja när de är på utflykt! Hon kan väl knappast vara enda barnet som har känslig hud (om än kanske känsligast)?

    Jag hoppas att ni får rätsida på det där för Stellas skull! I slutändan blir det ju hon som lider både av såret och av eventuellt missade utflykter! 🙁

  4. Jag har läst din uppdatering också men är fortfarande helt chockad och gråtfärdig. Stackars, stackars finaste lilla Stella. Såhär får det ju inte gå till, oavsett vad. En blöja måste bytas direkt naturligtvis. Det är väl bara att ställa barnet mot ett träd och torka loss?! Nä, detta är ju bara för bedrövligt. Pussa finaste flickan från mig och Alfred. Kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *