Panelgardiner

I nya lägenheten händer det inte mycket för tillfället. Sååå irriterande! Men det beror mycket på att vi väntar på möbler. V.40 (dvs denna vecka) var det sagt för både köksmöbler och soffa. Och idag när vi ringde och kollade status så visade det sig att det – tro’t eller ej – stämde. Möblerna är mer eller mindre på g – vi har ju fått ändra leverans till nästa vecka nu för att vi åker bort. (Fast jag ropar inte hej förrän de är här – man vet aldrig med sånt där med möbelleveranser…)

Det är mycket som vi inte kan/vill göra förrän framför allt soffa är på plats. Vi måste få en känsla för helheten innan vi kilar vidare med detaljer.

Men en sak som vi funderat lite på är det här med gardiner. Många tycker att det är något onödigt, och att ha gardinfritt känns lite som da shit 2010. Men jag (vi) håller inte med. Gardiner ramar in en lägenhet tycker jag, och får det att kännas så mycket mer ombonat.

Däremot är jag inte så mycket för ”traditionella” gardiner, utan föredrar panelgardiner. Helt fästa i taket.
I förra lägenheten gjorde det sig verkligen, då t.ex det största fönsterpartiet i vardagsrummet var hela 6 meter långt totalt. Nu är det kortare väggar som pryds av fönster, men vi är nog ändå inne på panelgardiner, med takfäste. Sen vill vi hellre ha gardinerna vid sidan av fönstret än över, såklart, och gärna ljusa som i princip helt släpper igenom allt ljus.
Så en sån insats får det bli hyfsat snart. Men vi lär behöva samla lite kraft, ca 15 meters panelstång ska i sånt fall upp i taken sammanlagt. Hua. Ett samtal till Allgranths, kanske..?

Ikeas panelgardiner i delar av förra lägenheten. Takfäste.

Hur resonerar ni kring gardiner?