Lite mer om pyttedansen

Jag får lite frågor kring pyttedansen, så här kommer lite mer info om den.

Varje lördagsmorgon åker vi till Gröndal för att gå på Pyttedans. Jag letade egentligen efter jympa som Stella kunde gå på, men alla jag hittat i Stockholm verkar vara från 3 år. Fast besluten att få in någon mysig aktivitet åt Stella blev jag därför glad när jag hittade Pyttedans på Stockholms barndansskola. Det handlar ju om rörelseglädje, och det är den vi vill åt.

Jag vet många som talat om babysim som en stund då man släpper allt annat och bara njuter av stunden och sitt barn, och det är precis så jag känner på Pyttedansen. För Stella verkar älska det! Barnen som är där verkar trivas olika bra, men på det stora hela verkar alla ha roligt. Vår tjej njuter – springer och hoppar omkring och blir speedad. Men samtidigt lyssnar hon på fröken och på musiken och gör rörelserna noggrannt.
Jag vet inte hur mycket det skiljer sig från sånt de gör på dagis egentligen… men vi gör det tillsammans. Helt seriöst så är hon så söt och ser så lycklig ut när hon studsar omkring där så jag ibland joggar omkring med tårar i ögonen. Helt överväldigad. 🙂

Vi har skämtat lite om det jag och H – att så här kommer vårt liv se ut nu de närmaste 20-nånting åren. Att vi går upp tidigt på helgen för att åka iväg på någon idrottsaktivitet.
Men… i vår värld är det så det ska vara. Något vi är uppvuxna med. Och redan nu – då det är helt frivilligt och enbart på vårt initiativ – något vi väljer och uppskattar. Helgidrottande barn – bring it on, säger jag!

Pyttedansen är musik, det är ”lyssna på djuret” och så kommer något djur som de ska ”dansa” som – typ smyga som en katt på knä, eller flyga omkring som en fågel med vingar och sånt. Hoppar som hästar, och över pinnhästar, dansar med sjalar och tja – lite så.

Det märks att Stella funderar en del på sin dans, för hon pratar om den ofta. Eller som häromdagen när vi promenerade samma väg som vi cyklat till dansen två (!) gånger – så sa hon ”gå på pyttedaaaaans!”. 🙂
Hon berättar om hur de står på kö, vad de dansar osv.

Sen får vi väl se om vi kör på med dansen nästa termin eller inte, eller om vi byter till gymnastik – men någon aktivitet ska hon få ha för sig själv, något regelbundet, vilket känns ännu viktigare sen när

bebisen kommer.