Två konstateranden.
1. När man väntade ett sommarbarn så kunde man handla lite basplagg, några bodys osv, och känna sig väl förberedd i klädväg. Så är det inte när man väntar bebis när vintern är som smällkallast. Ska man då kunna ta sig utanför dörren med bebis så behöver man vara utrustad för det. Att ytterkläder köpts innan är med andra ord ett måste. Läge att köpa bebisoverall innan december månad alltså!

2. Många pratar om att en tunnare overall räcker, för att bebisen ju ändå ligger i en varm åkpåse i vagnen hela tiden. Sant. Men de som säger så har nog inte riktigt samma track reckord som jag vad gäller bebisar. Inte för att jag är vrål-rutinerad som har en, men den bebisen var iallafall INTE mycket för att ligga i vagnen. Vaken fanns inte på kartan innan typ 2 månaders ålder, då var det bärsele som gällde. Sovandes, jovars – men skakande/rullande vagn var ingen garanti för det, utan sovpassen var korta. Jag var så förundrad över att de där långpromenaderna med bebis som alla pratat om inte alls var så bra. Jag fick stanna för illvrål, blöjbyten, amningar…
Så att nästa bebis kommer ligga i vagnen och vara varm i en åkpåse räknar jag INTE med.

Så jag köpte denna på Lindex, den var ju så fin och smidig med påse nedtill men öppning för bilbälte.

Fast sen kom jag på det där med bärselebarn igen. Hel åkpåse nedtill funkar ju alltså inte i sånt fall. Så jag får lämna tillbaks, och siktar in mig på den här istället. Den är från HM och kan varieras mellan overall och påse genom dragkedja. Smart.