Full fart med fullt hus

Idag har jag blivit efterlyst. Mina föräldrar undrar direkt om något är fel om de inte fått tag i mig (/oss) på telefon – framför allt i kombination med en ouppdaterad blogg.
Härligt fullspäckat socialschema i helgen är anledningen.

Igår var vi hos våra vänner familjen R i Nacka på lunch. Stella och Nora, som är drygt ett år äldre än Stella, lekte hur bra som helst. På vägen hem efter många trevliga timmar så satt Stella i sin bilstol och höll krampaktigt i sin storasysterspresent. ”Det är joligt att vaja hos Noja”, sa hon, och somnade sedan som en stock. Lyckat besök för stora såväl som små. 🙂

På kvällen hade vi sedan middag hemma för 4 vänner med 2 kids. Även nu lekte barnen (Stella och Elea, V sov) toppenbra. Imorse berättade Stella att hon varit en så snäll tjej som låtit Elea leka med alla hennes leksaker utan att puttas (hm…). Bra reflektion – vi pratade mycket igår eftermiddag om hur snäll Nora varit som låtit Stella leka med hennes saker, och att det är så man gör när man har kompisar hemma. Detta är något vi tjatar om, men det är inte helt lätt att få det att gå fram hos en 2½-åring… Det blir ju lätt mycket ”mitt”-tjafs, men den här gången verkar en polett ha trillat ner en liten bit iallafall. Välkommet.
Iallafall så somnade sedan Stella och Elea också, och vi vuxna fick en trevlig middag. Något sent – förrätt i form av matigare snacks som kan intas lite halvrörligt medans man samtidigt har hand om barn följt av middag när de somnat, det är konceptet vi kör nuförtiden.
En god boeuf bourgogne och en creme brulee och framför allt många roliga diskussioner senare så var det sängdags vid 02-snåret…

Tack och lov vaknade Stella först 08.30 idag, och sen tog jag vidare sovmorgon till 11. Inte fel, tackar världens bästa man för det. Visserligen sover han inte med liten bebis i armhålan och ammar ett par gånger (minst) per natt, så han har lite mer upparbetade sömnreserver, men ändå snällt att jag fått vila extra för andra dagen i rad. (Tänk om jag bara varit lite duktigare att verkligen sova också…)

Nu är det söndag och åter fullt hus, då Stellas farmor och farfar dykt upp. Snart ansluter faster med familj. Eftermiddagsfika och söndagsmiddag på schemat!