Igår gjorde jag åter ett försök att hitta badbyxor åt Stella. Och fick åter ett irritationsutbrott över många av kedjornas extrema uppdelning mellan Flick och Pojk. Kappahl är till exempel en kedja som hoppar mellan ”grymt bra” och ”avskyvärt” i min mening – jag överraskas liksom åt båda hållen titt som tätt. Igår var det tummen ner, då jag bara såg de stora skyltarna med FLICKOR och POJKAR. Tur att de visar oss föräldrar så tydligt vad vi ska klä våra barn i, liksom. Suck. Utan att vara helneutral på något sätt – men det där blir jag bara så less på.

Det jag spanade lite efter var badkläder. Sedan Stella blev torr och slutade med blöjbadbyxor så har hon badat i stora badshorts. Jättefina och tuffa, men jag tycker de känns lite osmidiga.
Att hitta badbyxor åt småtjejer är dock omöjligt. Jag vill inte ha baddräkt för det tycker jag själv är obekvämt och kallt åt magen. Bikini säljs på många ställen men – Hallå!? Hon är 2½ år och ska förmodligen inte få bröst än på 10-12 år eller nåt. Badbyxorna – som jag är ute efter – är dock väldigt pojkiga eller flickiga. Detta är helt ärligt det ”bästa” jag hittade (mycket för att det inte fanns någon tillhörande topp till byxorna, bra där)!

Badbyxor på delat ställ, Lindex.

Volanger och skuret åt flickor och blått blått blått åt pojkar.
Jag tycker absolut att tjejer gärna får se mer ”tjejiga” ut och killar mer ”killiga” – det stör inte mig. Men jag gillar inte när det gullifieras och på samma gång objektifieras, och jag gillar inte när tjejkläder (som det oftast handlar om) får ge vika på bekvämlighet, lekvänlighet och funktion. Det stör mig! 
Inte ens pålitliga Polarn tycker jag hittar helt hem i området badkläder, när man pratar inomhuskläder. Deras UV-dressar och då separata byxor är dock det bästa jag hittat, men de är väl dyra för att slitas inomhus i klor.

Sökandet går vidare.