Max är verkligen lite varannan dag gällande att sova på dagen. Igår var han vaken mest hela dagen och lite ovanligt gnällig. Idag har jag knappt sett honom vaken. Lite oväntat med tanke på den fantastiska natten som jag inte vågar skriva om.
Fast om jag börjar med att nämna att hans andra natt i eget rum, dvs igår natt, innehöll 3 amningar vilket inte hänt på typ en månad, så kanske jag väger upp orden om natten som var. För inatt (eh, imorse…) vaknade jag nämligen klockan 06 och undrade hur sjutton det stod till med honom. Fick lov att gå in i hans rum och titta om han levde – och det gjorde han. Han sov bara. Vaknade en stund därefter och fick mat, och somnade om till 07.30. Fantastiskt. Men alltså, han sover inte ”hela nätter” för igår t.ex så somnade han runt 22, och att ett bebis sover hela nätter tycker jag man kan säga först när de sover 11-12-timmarsnätter utan mat. Men att det är många sammanhängande timmar kan man ju konstatera. Och att jag fick 7 sammanhängande timmar eftersom jag somnade runt 23. Heja Maxen, mer sånt!

Det berodde för övrigt inte på att han fick ersättning igår kväll… för han var tyvärr inte så stabil på den fronten. Han fick i sig lite (dock bara lite…) och allt var frid och fröjd och han somnade runt 20 – men när jag kom hem strax före 22 hade han vaknat 10 minuter tidigare och då ville han inte alls ha flaska och ersättning, utan var lite ledsen. Riktigt hungrig, och ammade rejält.
Attans…

Så nu får jag ta och skaffa den där pumpen, och hoppas att flaskan är okej för honom bara det är ”rätt” dryck i den. Med Stella köpte jag en Avent-handpump som inte alls funkade bra för mig. Så sen körde jag med en helt manuell som var jobbig att hålla på med. En bra handpump (som funkar med en hand) eller till och med en elektrisk behöver jag nu. Någon som har något tips?

En Medela handbröstpump kostar ca 600 kr.

En motsvarande elektrisk, ”Meleda mini electric” kostar ca 300 kr mer, dvs 900:-. Anledningen att en elektrisk kan behövas är att jag eventuellt ska lämna Max i ca 5 dagar om några månader, så då blir det mycket pumpning både innan och under tiden jag är borta.
Jag vill ju om det är så länge som 5 dygn att han ska äta bara det han är van vid för att göra så mycket jag kan för att han ska fortsätta amma när jag kommer hem, och likaså kommer mycket pumpning krävas när jag är borta för att hålla uppe produktionen. Mer om det i ett annat inlägg…