Duktigaste barnen

Idag måste jag få skriva ner hur glada vi var över våra stabila barn igår. Vi var på vår mat- och vinklubb hos ett par vänner. Eftersom det är enorm prestige i mat och dryck dessa kvällar så brukar vi försöka ha barnvakt – på vanliga middagar tar vi nästan alltid med dem och låter dem somna där. Igår hade vi dock ingen barnvakt så vi kunde bara hålla tummarna för att Stella skulle somna bra osv.

Stella började med att vara lugn och hänga med oss under fördrinken. Sen kollade hon på lite film på sin bärbara DVD i värdparets säng. Strax före 8 (lite senare än vanligt) sa hon själv att hon ”stängt filmen2, så hon fick på sig pyjamas och fick sin välling. Somnade. 
Vid 1 lyfte vi upp henne och tog på henne ytterkläder och hon var trött men på bra humör. Satt och pratade lite under taxiresan hem. Kom hem, gick och la sig och somnade. Kom in och väckte oss strax före halv 8 imorse.

Max somnade sin vana trogen vid 8-snåret. Vaknade till några gånger fram till 10 för lite matpåfyllning (brukar vara en gång, men han var lite extra hungrig). Sen sov han genom kvällen, genom överflytt till babyskydd och hela taxiresan, lades över i sin säng när vi kom hem och sov vidare. Vaknade för mat 04.30, somnade om till 09.

Det är så fantastiskt att de kan hänga med sådär (jaja, Max är ännu för liten för att bry sig om var han är men ändå). Det är ett måste för oss som inte har föräldrar i stan, och därmed knepigt med barnvakt. Vissa gånger går det sämre, vissa bättre, men det är så mycket värt att våga fortsätta försöka, och låta dem sova borta.  Så mycket värt! Och igår var de verkligen duktigaste duktiga, och jag blir så glad och stolt!