Max första rutin-dag

Gårdagens införande av schema för Max gick väldigt bra. Han kändes helt mogen för det, och ”schemat” kändes helrätt. Mer sammanhängade sömn, genomglad unge vid vakenperioderna, mindre snuttande (tydligare med ”hela” mål mat) och tack-och-godnatt kl 19.15 var det bästa. Och håller detta nu så kommer jag också vara så glad över att veta vad som ska hända om dagarna, och ta hand om Max proaktivt istället för reaktivt.
Negativt var att natten blev så lång (12,5 h) så han ville ha mat två gånger. Men det kan också vara lite för att jag gick iväg igår kväll så han inte lyckades äta tillräckligt sista matomgången för att han nästan somnade vid bröstet – så första maten blev lite tidigt (men efter 7,5 h och han somnade om direkt så inget att klaga på), och lång natt generellt är ju superbra och något man vill ha.
Jag fick också vagna mycket vid långsovningen – men det kommer nog vara så ibland, inte minst innan han kommit helt in i det…

Såhär såg dagen ut:
07.00 – vaknade för mat. Somnade om men jag väckte honom. Han köpte läget, och var vaken och glad med H.
08.15 – Max somnade nästan i vår säng när vi mös med Stella, jag tog upp honom, bytte och la honom vaken i sin säng. Han somnade själv på en gång.
09.05 – Vaknade. En första lur på 50 min, perfekt! Två vakna, genomglada timmar följde.
11.15 – Ner med Max i vagnen på balkongen, på med babywatchern så jag kunde höra minsta pip. Vagnade en halvminut, somnade. Vaknade till 11.30, vagnade om. Vaknade till igen vid 12, vagnade om regelbundet mellan 12-12.20. Mer vagnande 12.45, och lite sporadiskt efter det. Kom inte in i jättedjup sömn (som jag vet att han kan) och tydliga 45-minutersskarvar, som han ändå tydligen gärna sov över med hjälp. Bra!
13.40 – Vaken och upp efter nästan 2½ timmes lur ute i friska luften. Nöjd hela eftermiddagen.
16.00 – Somnade i vagnen när vi gick ut på en promenad.
16.30 – Vaknade trots rullande vagn. Förmodligen färdigsoven – men en halvtimme sista sovpasset är helt okej.
19.15 – Stentrött och somnar nästan ätandes, vilket jag gör allt för att förhindra. Läggs ned i sin säng nästan sovandes och somnar in.
03.30 – Mat (sittandes i fåtöljen bredvid honom), sen ned med honom i sängen igen, han somnar om direkt.
05.30 – Mat (tog över honom till vår säng), somnade om (Max, inte jag…)
07.45 – Godmorgon!