Fjollträsk-vagn

Ibland (ganska ofta) skriver jag på bloggen om bra saker till bebisar/barn. Här kommer en riktigt dålig; UPF50-parasollet från Bugaboo (eller vilket annat märke som helst). Helt värdelöst!
Vi köpte det till Cameleon för många år sedan, för solskydd vill man ju ha på sin bebis. Vi har dock typ aldrig använt det, UV-filten (från Aussie Finest, bästa köpet!) är hundra gånger bättre. Det täcker liksom sällan helt hundra, det svajar och är svårt att rikta, solen rör sig och vagnen likaså.

Men… Bee’n är faktiskt väldigt öppen. Trots att jag har solskärm (från Aussie Finest, ett annat bra köp!) på. Så jag har fått plocka fram det där parasollet, som ser så väldigt lustigt ut. När vagnen står still kan det riktas och skydda lite iallafall…

Fast fånigt ser det ut, big time. Nåväl. Nöden har ingen lag… eller..? Soliga dagar sommartid får man väl kanske svälja det helt enkelt. 🙂

  1. Hej! Jag ser att du har samma ålder mellan dina barn som det kommer vara mellan våra (väntar syskon i vinter). Och jag undrar hur du gjorde med syskonvagn i början när Max var liten, för om jag förstår rätt så skaffade ni inte P&T:n förrän nu när han var lite större och kunde sitta i syskonsitsen där bak? Jag planerar att ha en 7 am åkpåse till den lille och det skulle nog bli lite knöligt i liften som man har till P&T… Samtidigt så kommer jag ju vara själv mycket med båda barnen så man kommer ju vara ute och gå och så med båda och jag tror inte vår son kommer orka gå hela tiden. Vi har även en Teutonia Spirit S3 som vi kommer kunna använda såklart men jag vet inte hur behovet av syskonvagn kommer se ut om man ska vänta med att köpa tex en P&T tills den lille kan sitta i syskonsitsen eller om man ska köpa tex en UJ duo redan från början så att båda kan åka….? Har du lite tips och råd? =)
    Tack på förhand!!

    1. Hej, kul att du hittat in till bloggen! 🙂

      Jag trodde från början att vi skulle klara oss utan syskonvagn, så det var inte värt att köpa någon direkt. Vi har nära till dagis och Stella kunde åka bräda övrrigt – och på helgerna umgås vi nästan alltid hela familjen så två vagnar var inget problem. När han sen kom så kunde jag känna ibland att jag blev lite begränsad, framför allt när Stella varit sjuk och man inte kommit utanför dörren pga det, eller efter dagis ibland om jag velat göra lite längre utflykter (även om hon är ett ”snällt” bräd-barn som inte rymmer utan står fint och glatt). Och så kände jag efter att tag att jag gärna skulle ha henne hemma ibland och göra någon mysig utflykt, njuta av den möjligheten. Så då kände jag mig begränsad. Eftersom jag då visste att jag skulle till NY bara någon månad senare och kunde köpa väldigt billigt så väntade jag. Då var det ju också smidigt att kunna ha honom utan mjuklift utan sittandes direkt.

      De flesta av mina mammavänner som har samma tid mellan barnen (strax under 2,5 år) började utan syskonvagn men har köpt nu. Nästan alla faktiskt.
      Så visst klarar man sig utan, men det är ju lite hur man vill leva också. Om du ska vara själv mycket med båda tycker jag du ska skaffa syskonvagn direkt. MEd facit i hand borde jag nog gjort det.

      Jag gillar konceptet med P&T massor, med smidig och att den känns mer som en vanlig vagn. Men ajg tror också UJ duo eller liknande är toppen. Skulle jag ha stor användning av vagnen och det redan från början hade jag nog köpt en sån istället. Så lite beroende på hur du bor osv… men UJ är nog inte fel heller.

      Hoppas det hjälper. Lång utlägg som vanligt 🙂
      Och just ja, grattis såklart till liten i magen!!

  2. Tack så hemskt mycket för svaret! =)
    Det var stor hjälp verkligen. Så skönt att höra vad andra tycker om vagnar och att de har erfarenhet av någon, blir ju ändå att man får chansa på vad man själv kommer vilja ha och behöva men det är så skönt att höra tips och råd från andra.

    Angående åkpåse så ska vi köpa en 7 am i någon av de två modellerna som är vanligast tror jag (vet inte om de har fler), såg att du först tänkte köpa den med päls på kragen men det blev den andra lite dyrare sen….Vet du vad som skiljer dom åt och varför valde du den andra? Vad jag förstått så finns båda så att man kan anpassa dom och ha dom även till lite större barn…

    1. Jag tyckte den såg lite liten ut, den med kragen. Trodde inte att den gick att göra större heller..?
      Så jag köpte den större just för att man kunde göra den större sen (fast som sagt, kanske går även med pälsvarianten, jag som missuppfattat eventuellt) så att det skulle bli mer värde för pengarna. Den är ju rätt dyr.
      Enormt varm och mysig var den iallafall, supernöjd! Max hade aldrig några riktiga kläder på sig ens när det var som kallast, bara vanliga innekläderna liksom.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *