Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Vi är svältfödda på aktiviteter, det här med att spendera semestern vrållugnt är nog kanske inte riktigt vår grej – när det inte är härligt väder vill säga. De som känner oss (eller är regelbundna läsare av bloggen för den delen) vet väl redan att vi får inre stress redan runt lunchtid om vi har en lugn söndag utan planer.
Så idag var vi nöjda och glada över en ordentlig aktivitet – ett besök på Äventyrslandet här i Halmstad. En riktig hit!


Det är kul med ställen där det finns lite av varje, vilket det verkligen fanns här. Stella är fascinerad av dinosaurier, och här fanns en del med en hel massa sådana uppbyggda i naturlig storlek. Kul.


Sen fanns rutschkanor, en massa hoppborgar av olika typ, ett sagoland med små hus och figurer från sagor, miniland dvs små miniatyrer av kända byggnader som slott och Globen, ett stort piratskepp, ett helt område med bollar man kunde skjuta med (detta ställe älskade Stella) och en massa sånt varierat.


Mest populärt var ju givetvis karusellerna – enbart barnvarianter alltså. Fler än på både Furuvik och barn-Grönan. Radiobilarna var hur poppis som helst, Stella gick bananas och krockade glatt de äldre barnen. Berg och dalbanan fick jag åka många gånger, och H som till skillnad mot mig klarar snurr fick köra kaffekoppar och sånt. Hon är totalt orädd och åker snabba grejer – själv till och med!
Karuseller är verkligen hennes grej.


En cirkusföreställning klämdes också in, och Stella satt mycket fascinerad och kollade på den halvtimmeslånga föreställningen. Däremot blev hon sur att hon inte fick frågan att hjälpa till med föreställingen, vilket flera äldre barn fick. “De frågade inte mig”, upprepade hon mäkta irriterat flera gånger. 🙂


Tyvärr var det för kallt i luften för att utnyttja det roliga vattenlandet. Vi frös rejält under lunchen, och åt våra sorgliga burgare huttrandes. Skitväder.

Halmstads Äventyrsland får helt klart bra betyg av oss, tackar Johanna och Chokladmamman m fl för tipset! Inträde 190 kr för alla över 90 cm är rätt dyrt men då ingår allt och jag föredrar det framför åkkuponger och massa extraavgifter. Det var verkligen extremt lite (för lite…) folk, noll köer.
Vi lär helt klart komma tillbaks nästa år!

Följ mig!

Mer läsning...
Safari camp, Kolmården – bo i tält på savannen