Vi hade en grej som väntade hemma på oss idag. Något vi sett fram emot enormt länge… Köket! Jepp, ni vet, följetongen med en för lång bänkskiva som tog flera månader att få upp i lägenheten och jallajalla. Men nu iallafall så är vår lilla renovering nästan färdig!
Det har nämligen varit hantverkare här medan vi varit på Vindö och latat oss. Perfekt tajming ändå. 🙂

Det är lite småfix kvar som de kommer och fixar imorgon, som silikon och sånt, och sen ska vi göra ordentligt rent och ”flytta in” på bänken, så det får räcka med lite småbilder i nuläget.

Den tunna kompaktlaminatskivan i svart från Kvik är på plats. Jag tycker verkligen att den har en modern känsla. Kaklet Look från Höganäs blev jättefint i kombination mot det svarta och vita. Det ser riktigt metallicskimrande ut. Något jag är så ruggigt glad för är att jag (till slut) lyckades övertala H om ett byte av häll, från glaskeramikhäll till induktionshäll. Vi gillar ju att laga mat, liksom… Det blev en svart från Bosch (och att den ser fläckig ut på bilden är såklart enbart för att kaklet reflekterade sig så när jag fotade). Diskhon i svart är helt klart snygg, och framför allt är det schysst med en enda ho som är underlimmad, och som gör att arbetsytan blir större.

Kul att vårt lilla köksansiktslyft äntligen börjar likna klart, det har jag inte vågat trott på nästan. Vi är absolut nöjda med förändringen!

Nu blir det till att köra lite Blocket-race – grejerna är ju ändå bara två år. Glaskeramikhäll, diskbänk med två hoar och en bänkskiva i valnötslaminat ska ut. Wish us luck!