Hong Kong – planerna och spaningarna

Vårt första stopp på resan är Hong Kong.


Vi landar där den 2 november och stannar i 6 nätter.
Jag älskar asiatiska städer, med Kuala Lumpur i topp främst för den extrema blandningen mellan öst och väst och det på så liten yta. Bangkok och Singapore gillar jag också. Så Hong Kong kan nog tilltala mig. Jag har fått massa bra tips, främst från en före detta Hong Kong-hemmafru; Åsa (som står för nästan alla tips nedan). Hon sammanfattar staden med ”dynamisk asiatisk storstad, fast välordnad, och jättefina naturupplevelser”. Låter ju minst sagt lovande! Can´t wait..!

Boende
Vi har bokat boende i form av en lägenhet i Discovery Bay. Det är ett område med 16000 invånare, en färjetur på ca 25 min från Hong Kong. Där är väldigt lugnt, förmodligen lite ”gated community”-känsla (eller hammarby sjöstad/kajen-känsla, översatt till stockholmska? haha 🙂 ) och inga bilar är tillåtna där utan bara golfbilar och bussar. Det är mer gräsytor och parker, och helt enkelt ett lugnt område dock med en del restauranger osv så man behöver inte in till city om man inte vill. Det lät klockrent för oss, och via discoverybayforum.com hittade vi en tvårumslägenhet till mycket bra pris. Då kan vi själv välja lugn om vi är nöjda efter heldagar i hektiska HK.

Klimat:
November och december är bra månader då man har härligt varmt (och inte alltför fuktigt) väder, och havet har fortfarande okej temperatur. Det finns många fina stränder i HK, av olika typ och mellan 10 minuter och en timme med bil från de centrala delarna.

Underhållning för barnfamiljer
Ocean Park är en upplevelsepark med fokus på djur och vatten, och vissa tycker att det är bättre än Disneyland till och med. Fast… Disneyland är ju alltid Disneyland. Till och med magiskt för oss vuxna, liksom. Vi får väl se om det blir ’Antingen Eller’ eller ’Både Och’.

Hiking
Det finns flera nationalparker runt staden, och i de kringliggande bergen. Vissa funkar med vagn, men vi har såklart med oss utrustning (bärsele och bärstol) för att kunna bära båda barnen.  I vissa områden kommer vilda apor kommer fram och hälsar. Vi ska absolut ge en dag på att uppleva Hong Kong från någon närbelägen vandringsled!

Shopping Vi har inget shoppingfokus den här resan, men i HK ska vi såklart spana lite iallafall… Märkeskläder kostar ca 20-30% av priset i Sverige.
Dessutom måste vi köpa en rygga att resa med sen, för våra är för små så vi måste komplettera och det blir ju bra att göra där. I övrigt finns alla internationella märken på förbrukningsvaror för barn, enkelt!
Man kan också åka över till Kina för shopping om man vill. Kopior är det väl som gäller då, dock.

Mat
I Hong Kong finns givetvis mat från alla världens hörn i alla prisklasser. Något för oss!

Resa runt
Att ta sig runt är enkelt och tunnelbanan ska både vara effektiv och väldigt ren. Buss eller taxi (billigt) är andra alternativ.

Kanske trillar det in ytterligare tips och hjälp på detta inlägg? 😉

I Hong Kong hoppas vi få uppleva en riktig blandning av storstad, (lite) strand, god mat, kultur, temaparker med extra allt och naturupplevelser! Och… helt plötsligt känns 6 dagar i underkant. 😉