Reseplanerna går framåt

Varje kväll spenderar vi i soffan med en varsin dator i knät. Googlar och läser om alla resmål, letar febrilt efter boenden som verkar bra och passar såväl familjen som planerna och plånboken. Delar med oss av det vi hittar, funderar och diskuterar. Längtar.

Det är nu, när vi börjar detaljplanera, som resan blir verklig. Att ta till sig att vi ska iväg i tre månader till en massa ställen är svårt, men när det kommer ner till några nätter på just det där stället så går det att ta till sig på ett annat sätt.

Igår konfirmerades bokningen på vingården i Hunter Valley, The Grange on Hermitage, som låter så galet nice. I samma veva bokade vi också hyrbil för de dagarna, givetvis med bilbarnstolar (bakåtvända enligt hemsidan, hoppas det stämmer). En sak som är bra med Nya Zealand och Australien!

Igår kväll bokade vi boende i Auckland, där vi har ett par nätter när vi landar i Nya Zealand och en innan vi åker vidare. Auckland City Oaks heter det och är också rosat på Tripadvisor, och har lägenhetsstuk vilket passar super. Smidigt att kunna göra lite mat åt barnen hemma, och framför allt frukost.

Nu är det sökningar om Fiji som gäller, och det är svårt. Vi är helt nollställda gällande Fiji, vet inte vilken ö man ska till, hur man bör bo, eller något. Lyxproblem, ja… Men lite frustrerande är det att utgå helt ifrån noll. Jag känner liksom ingen som varit där senaste åren.
Well well… några kvällar till framför våra datorer så är säkert även Fiji i lås. Vi har 10 nätter där och vill iallafall till ett par olika ställen.

Denna vecka ska vi också ta tag i lite annat administrativt, som försäkringar, pass åt Max, vaccinationer, studera lägenhetshyresavtal och lite sånt. Som inte är så lite, när man tänker efter. Nödvändiga ont, ganska tråkiga saker egentligen men ändå lite lite kul när det är del av reseplanering. Vi är fokuserade. 🙂

Auckland – även kallat City Of Sails – enligt Wikipedia.