Idag klappar jag mig själv på axeln, för jag har gjort flera samtal av administrativ art inför resan. Inte så bara faktiskt, jag hatar nämligen att prata i telefon med folk jag inte känner (i jobbet går det såklart bra, men i övrigt).

Vad gäller vaccinationer för lilla Max så behöver vi tidigarelägga hans vaccination för Mässling, Påssjuka och Röda Hund. Man kan ge det från 9 månader, och det är ett levande vaccin så man får inte ta någon annan vaccination inom 4 veckor från det. Det är även att föredra att han får hepatit A+B, vilka också kan ges från 9 månader och börjar verka efter att man fått dos 2 – och dos 1 och 2 ska ges med 4 veckor emellan. Max är 10 månader och 3 dagar när vi åker… så vi har lite pusslande där.

Som tur är kan han få hepatit-vaccinet (för barn, som hette något annat) samtidigt som MPR, så vi ska nog få ihop det. Han får se till att få dessa när han är 9 månader prick (kanske någon dag innan) och sedan påfyllningen fyra veckor senare vilket blir dagarna innan vi åker. Jag har lagt in det i kalendern med påminnelse så jag inte ska missa.

De som jag pratat med om detta är dels BVC, och dels en resevaccinsmottagning.

På tal om det så behöver kanske Stella fylla på, hon fick två doser innan Thailand men aldrig den tredje – så himla klantigt för nu behöver hon säkert börja om igen från början. Väldigt onödigt…
Isåfall får hon hänga på Max helt enkelt, och få sina samtidigt. Jag får kolla det med BVC när jag ska dit för Max 8-månaderskontroll om ett par veckor.

För egen del? Äh, är det så viktigt? 😉
(Skämt åsido, snacka om att man glömmer sig själv när man har barn! Fast vi har nog fått de doser som är för länge sen vid tidigare resor. Tror jag)